AK Parti Kadın Kolları Aşure Dağıttı

AK Parti Isparta Kadın Kolları, parti binası önünde vatandaşa aşure dağıttı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Aralık 2012 13:24
AK Parti Kadın Kolları Aşure Dağıttı

Aşure dağıtımına AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Tunçbilek, yönetim kurulu üyeleri ve mahalle temsilcileri katıldı.

Aşure dağıtımı esnasında kısa bir açıklama yapan Gülsüm Tunçbilek, Muharrem ayının ve Aşure gününün kıymeti ve faziletinden bahsetti. Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin’in, şehit edilmesi nedeniyle bütün Müslümanlarca ortak bir hüzün günü olan Muharrem ayının 10. gününün Aşure günü olarak kutlandığını belirtti. Bütün Müslümanlar için dini, tarihi ve kültürel açıdan önemli bir yere sahip olan Aşure gününün birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşmaya vesile olmasını dileyen Tunçbilek, “Hicri aylarımızdan Muharrem ortak bir hüzün günü olduğu kadar Hz. Hüseyin 'in adalet, hak ve hakikat ilkesini korumak için gösterdiği direnişin de sembolüdür.

Geçmişte yaşanılan bu müessif olayın birlik ve beraberliği zedeleyemeyeceğinin açık göstergesi günümüzde yaşatılan Aşure geleneğidir. Aşure, dayanışma ve kaynaşmanın, hoşgörünün sembolüdür. Aşure yemeğindeki çeşitlilik ve farklı nimetlerin bir araya getirilmesi farklılıkların nasıl bir zenginlik oluşturduğunun ispatıdır. Milletimiz, aşure geleneğini yüzyıllardır sürdürerek, birlikte yaşamanın en güzel örneğini göstermekte, sevinci ve hüznü paylaşmakta, birlik ve beraberliği pekiştirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Kerbela şehitlerini rahmetle anıyor, Muharrem ayının ve aşure gününün barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.