'Bestelci ve Kalem Artık Partimizi Temsil Edemezler'

Belediye Meclisi’nin Pazartesi günü yapılan Nisan ayı toplantılarının birinci oturumu ve Salı günü yapılan ikinci oturumunda yaşananlar MHP’de bardağı taşıran son damla oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Nisan 2011 10:37
'Bestelci ve Kalem Artık Partimizi Temsil Edemezler'

Belediye Meclisi’nin Pazartesi günü yapılan Nisan ayı toplantılarının birinci oturumu ve Salı günü yapılan ikinci oturumunda yaşananlar MHP’de bardağı taşıran son damla oldu.

29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde MHP’den Belediye Meclis üyesi olarak Isparta Belediye Meclisine giren ve daha sonra bir süre de Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Uğur Bestelci ile, Belediye eski Başkanı Hasan Balaman döneminde Ak Parti’den Belediye Meclisi üyesi olan ve daha sonra Balaman’la ters düşerek partiden ayrılan ardından da 29 Mart Yerel seçimlerinde MHP’den aday gösterilerek meclise giren Seyfettin Kalem için MHP de bayrak açtı.

YALÇIN; “İKİ GÜNDÜR ISPARTA GÜNDEMİNİ MEŞGUL EDİYORLAR”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, dün saat 13.30’da parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, son yaşanan olaylardan sonra her iki meclis üyesi ile yollarının ayrıldığını bildirdi. Partinin Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ve Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İzzettin Dikmen’in de katıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Yalçın şunları söyledi; “Son iki gündür Isparta gündeminde Belediye Meclis Üyeleri Uğur Bestelci ve Seyfettin Kalem ile ilgili olaylar ve haberler yer almaktadır.

“2 BELEDİYE MECLİSİ ÜYEMİZ ARTİMİZLE BİRLİKTE HAREKET ETMEDİ”

29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerin üzerinden 2 yılı aşkın bir zaman geçmiştir. MHP olarak bir sonraki seçime en iyi şekilde hazırlanmakta olup, 42 yıllık parti mazimizde hiçbir soru işaretine asla yer verilmemiştir. Belediye Meclisimizde de 16 Meclis üyemizle birlikte hizmet etmek için yola çıkmamıza rağmen iki meclis üyemizin partimizle birlikte hareket etmediği, hatta başka parti veya gruplarla birlikte hareket ettiği ortaya çıkmıştır. Oysa, biz aylardır bu iki meclis üyemizin bizimle birlikte hareket etmesi konusunda elimizden geleni yaptık.

“PARTİMİZE MENSUP KİMSE PARTİMİZDEN AYRI HAREKET EDEMEZ”

Böyle durumlarda nasıl davranılacağı konusunda Parti Tüzüğümüz çok net ve açıktır. Partimizden bir takım görevlere talip olan arkadaşlarımızın bu görevlerini partimizle birlikte hareket ederek yapmamaları durumunda tüzüğün ilgili maddeleri işletilir. Burada da böyle bir durum olmuştur ve yönetim kurulu olarak aykırı hareket eden arkadaşlarımız hakkında bir karar aldık. Bu kararı 29 Mart 2011 tarihinde de gerek kendilerine, gerek partimiz Disiplin Kurulu’na ve gerekse MHP Genel Merkezine bildirdik.

“KENDİLERİNİN PARTİMİZ ÜYELİĞİ ASKIYA ALINMIŞTIR”

Partimizin Meclis Üyesi olan Uğur Bestelci ve Seyfettin Kalem partimizle birlikte hareket etmedikleri için tüzüğümüzün 79’uncu maddesi a ve b bendlerine istinaden tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na sevk edilmişlerdir. Disiplin Kurulu’na sevk ediliş şekli ‘tedbirli olarak’ olduğu için Disiplin Kurulu kararını verinceye kadar bu arkadaşlarımızın MHP üyelikleri de askıya alınmıştır. Diğer bir deyişle artık partimiz üyesi değildirler. Ancak, kendilerinin 3 gün içerisinde yani yarın (bugün) akşam saat 17.00’ye kadar itiraz hakları bulunmaktadır.

“KURUL NE KARAR VERİRSE O UYGULANACAKTIR”

Eğer, kendileri itiraz haklarını kullanırlarsa Disiplin Kurulumuz da bu konuyu görüşür ve karara bağlar. Eğer kurul, bundan sonra bu iki arkadaşımızın partimizle birlikte hareket edeceğine inanıp olumlu yönde karar verirse bu arkadaşlarımızın üyelikleri aynı şekilde devam edecektir. Aksi taktirde şuanda üyelikleri askıya alınmasının ardından tamamen silinecektir. Ben kendilerine, bugüne kadar partimiz çatısı altında yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor ve bağımsız olarak yapacakları hizmetlerde de başarılar diliyorum.

“MHP ÜYESİ GİBİ HAREKET EDEMEZLER”

Bu iki arkadaşımız tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na sevk edilmelerine ve üyelikleri askıya alınmasına rağmen Belediye Meclis Toplantısında sanki MHP’li Meclis Üyesiymiş gibi hareket ederek teklifler vermişler ve komisyonlara seçilmişlerdir. Ancak, bu arkadaşlarımızın partimiz adına komisyonlara seçilmeleri mümkün değildir. Onun için, bu arkadaşlarımıza hala partimizi temsil eden birer üyeymiş gibi hareket etmeleri yakışmaz.

“ZAMANLA HER ŞEY ORTAYA ÇIKACAKTIR”

MHP olarak bundan sonra biz işimize bakacağız. Hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Bunun için kimse önümüze engel koyamaz ve kimseyi dinlemeyiz. Kendilerinin de açıkladığı gibi, zaman her şeyin ilacıdır ve zamanla her şey ortaya çıkacaktır. Bu arkadaşlarımızdan bazılarının Belediye’deki görevi sırasında bütün ilklerini ayaklar altına aldığını tüm Isparta halkı zamanla görecektir.

“SİYASİ SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRDİK”

Biz bu iki arkadaşımızı Disiplin Kurulu’na tedbirli olarak sevk ederek siyasi sorumluluğumuzu yerine getirmiş bulunuyoruz. Disiplin Kurulumuzun bu iki arkadaşımız hakkında vereceği kararı da sizlerle ve kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

“14 ÜYE DE KALSAK BİZ HİZMETİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Belediye Meclisinde 16 olan üye sayısının 14’e düşmesi nedeniyle MHP’nin çoğunluğu kaybettiği ve dolayısıyla istediği kararı alamayacağı yönündeki sorulan bir soru üzerine de İl Başkanı İsa Yalçın şunları söyledi; “Bilindiği gibi mecliste 31 meclis üyesi ve bir başkan olmak üzere 32 kişi bulunmaktadır. Biz, 16 da olsak, 14 de olsak MHP olarak Isparta’mıza hizmet etmeye ve bu yönde kararlar almaya devam edeceğiz. Onun için her verilen önerge reddedilecek veya her verilen önerge kabul edilecek diye bir şart yoktur” dedi.



Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.