Demre'ye ziyaret

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Yatırım Destek Ofisi Antalya Kordinatörü Alaattin Özyürek, Demre'yi ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Temmuz 2011 14:49
Demre'ye ziyaret

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Yatırım Destek Ofisi Antalya Kordinatörü Alaattin Özyürek, Demre'yi ziyaret etti.

BAKA yetkilileri önce Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'le biraraya geldi. Bu görüşmeye Beymelek Belde Belediye Başkanı Osman Güngör de katıldı.

Tuncay Engin ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, BAKA olarak Antalya, Burdur ve Isparta'nın ekonomik potansiyellerini ortaya çıkartmaya bu bağlamda bu üç ilin ekonomik enerjilerini birleştirerek, bölgesel bir güç oluşturmaya çalıştıklarını anlattı. Engin, "BAKA olarak yapılanma aşamasını geçtik. Bölgemizde neler yapabiliriz, çözülmesi gerek sorunlar neler? Ekonomik ve turizm alanında bölgede neler yapılabilir bunu tespit etmeye çalışıyoruz.

Üretilen projelerin finansmanı için yerli ve yabancı yatırımcı bulmak, projelerin yaşama geçirilmesi için Ankara'da takibi dahil birçok alanda bölgesel ortak çalışma yöntemleri bulmaya çalışıyoruz. Bölgeyi en iyi bilen kaymakam, belediye başkanı, bölgenin potansiyeli nedeniyle Ziraat Odası Başkanı olmak üzere yerel yöneticilerden sorunları dinliyoruz. Buradan yola çıkarak bir gündem oluşturmaya çalışıyoruz. Burada dinlediğimiz sorunlar, bizim yol haritamızı oluşturuyor. 2012 yılında BAKA olarak tarımsal sanayiye ve turizme yönelik yatırım projelerine öncelik vereceğiz. Demre'de bu iki sektöründe alt yapısı var" dedi.

Kaymakam Murat Sefa Demiryürek de, Demre'nin çift yönlü olarak turizmin ve tarımın birlikte yürütüldüğü ekonomik potansiyeli olan bir ilçe olduğunu belirtti. Demiryürek, bu sektörlerin gelişmesi ve büyümesi için BAKA'nın önemli katkıları olacağına inandığını kaydetti.

Tuncay Engin ve Alaattin Özyürek daha sonra Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve Demre Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca'yı da ziyaret ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.