Isparta’da 105 Tapu Fetö'den Devlete Geçti

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, FETÖ’ye ait kuruluşların 53’ü Vakıflar, 52’si Hazineye olmak üzere toplam 105 tapu devlete geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ekim 2016 14:07
Isparta’da 105 Tapu Fetö'den Devlete Geçti

15 Temmuz sonrasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ne üye kuruluşların taşınmazlarına ilişkin çalışma başlattı. Bu çalışma sonrası ülke genelinde 5 bin 401 tapuya el konulurken, bu tapuların 3 bin 314’ü Hazine’ye, 2 bin 87’si ise Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

Isparta’da ise 52 tapunun Hazineye, 53 tapunun ise Vakıflar’a devredildiği öğrenildi.

ISPARTA’DA 52 TAŞINMAZ HAZİNEYE, 53 TAŞINMAZ VAKIFLAR’A DEVREDİLDİ

Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, FETÖ’ye üye oldukları iddia edilen, kamuda haklarında adli süreç başlatılan kişiler ile bu örgütle ilişkisi olduğu düşünülen kurs, yurt, okul gibi kuruluşlara ait taşınmazlar ile vakıf, dernek veya şirketlerin tapu işlemlerine yönelik başlattığı çalışmanın ilk bölümünde 5 bin 401 tapuya el konuldu. El konulan 3 bin 314 tapu Hazine’ye, 2 bin 87 tapu da Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

ISPARTA 43. SIRADA YER ALIYOR

Hazine’ye devredilen 3 bin 314 tapunun illere göre dağılımına bakıldığında Van’ın ilk sırada olması dikkat çekti. 174 tapulu Van’ı, İstanbul 159, İzmir 155, Ankara 148, Kütahya 123, Adana 117, Kayseri 111, Isparta 105 tapuyla izledi. Hakkari, Siirt ve Çankırı’da el konulan tapu olmazken, Tunceli’de 14 tapu Hazine’ye devredildi. Kastamonu, Sinop, Gümüşhane ve Bayburt’ta ise devredilen tapu sayısı 1 oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilen 2 bin 87 tapunun dağılımına bakıldığında ise İzmir 440 tapuyla ilk sırada yer aldı. Kayseri’de 274, İstanbul’da 165, Konya’da 108, Bursa’da 102, Erzurum’da 73, Isparta’da 52 tapu Vakıflar’a devredildi. Hakkari ve Çankırı yine el konulan tapunun olmadığı iki kent oldu. Isparta, gerek Hazine gerek Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilen taşınmaz tapusu bakımından 81 il arasında 43. Sırada yer aldı.

EN DEĞERLİSİ SAV’DAKİ EĞİTİM KOMPLENKSİ

Bakanlık, el konulan tapular arasında en değerlisinin İstanbul Büyükçekmece Fatih Üniversitesi ve arsası olduğunu belirterek, bunun yaklaşık değerini 1 milyar 250 milyon lira olarak belirledi. Gaziantep Şahinbey Zirve Üniversitesi arsası için 600 milyon, Adana Ceyhan’da bir arsa için 250 milyon, İstanbul’da Üsküdar FEM Dershanesi için 125 milyon değer belirleyen bakanlık, Konya Mevlana Üniversitesi Hastane arsası ile Kayseri Talas Mahallesi Melikşah Üniversitesi arsası için 100’er milyon lira, Malatya Battalgazi Bulgurlu Köyü’ndeki bir tarla için 60 milyon, İzmir Bornova’da bir arsa ile Kastamonu Merkez’de Özel eğitim kurumu ve arsası için 50’şer milyon lira değer belirledi.

Bu konuda yapılan değerlendirmede ise, Isparta’da FETÖ’den devlete geçen taşınmazların içinde en büyüğü ve maddi açıdan en değerlisinin Sav Kasabası Antalya yolu üzerinde bulunan eski adıyla Altınbaşak Eğitim Kompleksi olduğu, ikinci sırada ise Işıkkent’teki yanında 5 katlı öğrenci yurdunun da bulunduğu eski adıyla Altınbaşak Koleji’nin bulunduğu öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.