Isparta'nın Hedefi Eğitimin Başkenti Olmak

Eğitim alt yapısıyla, Türkiye’nin en iyi şehirleri arasında yer alan Isparta’da hedef, eğitimin başkenti olmak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Kasım 2011 11:39
Isparta'nın Hedefi Eğitimin Başkenti Olmak

Eğitim alt yapısıyla, Türkiye’nin en iyi şehirleri arasında yer alan Isparta’da hedef, eğitimin başkenti olmak. Birkaç yıl içerisinde eğitim şehri olacak olan ilimizde 2012 – 2013 eğitim öğretim yılında çok sayıda okul yapılacak.

Başta Üniversitesiyle, çok sayıda Anadolu Lisesi, Öğretmen Lisesi, Teknik ve Meslek Liseleri ile Türkiye’de belli bir konumda olan Isparta’da, yeni eğitim, öğretim yılıyla da liderlik bekleniyor.
Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Isparta’da şu anda ilk ve orta dereceli okullarda toplam, 75 bin öğrencinin ve 4 bin öğretmenin olduğunu bildirdi.

Eğitim ve öğretim alt yapısıyla çevre illeri dahi kıskandıran ilimizde, her yıl yüzde 15 öğrenci oranı artıyor.

Isparta’da ilköğretimde 45 bin 628, ortaöğretimde 24 bin 291, okul öncesi 5 bin 836, dershanesi 31, özel yurtlar ise 78 adet.

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz: “İl bazında ki öğretmen sayısı 4 bin 352’dir. Bizim özelliğimiz, daima velilerle, sık sık toplantılar yaparak, öğrencilerin durumlarını yakından takip etmelerini tavsiyede bulunmaktır.

1 yılda ortalama 10 yada 15 veli, öğretmen, okul aile birliği ve öğrencilerin katıldığı toplantılar yapıyoruz. Devamsızlık yapan her öğrencinin velisiyle bire bir konuşarak, öğrencinin durumu hakkında bilgi sahibi oluyoruz”

7 YENİ OKUL YAPILIYOR
AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 2012 yılında Isparta'ya 7 yeni okul yapılacağını açıkladı.

Konuyu Milletvekili Recep Özel ile birlikte takip ettiklerini belirten Bilgiç, "Halıkent'e lise, Mavikent'e İmam Hatip Lisesi, Eğirdir'e Anadolu Öğretmen Lisesi, Gökçay'da Özürlüler Okuluf ve İş Merkezi, Modernevler'de ilköğretim, Hızırbey ve Fatih'de yapılacak ilköğretim okulları için 4 milyon TL ödenek sağlanacak' açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum