Isparta'nın SGK'ya Ne Kadar Borcu Var?

SGK Isparta İl Müdürü Mehmet Bayram, kurumun Isparta’dan 73 m,lyon TL alacağı olduğunu bildirdi. Bayram, SGK’nın nezaket kuralları içerisinde çalıştığını da ifade etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2013 00:52
Isparta'nın SGK'ya Ne Kadar Borcu Var?

SGK ile ilgisi, işi bulunan kişinin kuruma gelmeden bütün işlerini halledebileceğini vurgulayan SGK İl Müdürü Mehmet Bayram, merkez müdürlükleri kanalıyla vatandaşa yerinde hizmet vermeye başlayacaklarını kaydetti.

SGK görevlilerine, kuruma gelen insanlara her zaman güler yüzle karşılamaları gerektiğini söylediklerini anlatan Bayram, "Biz burada kiracıyız. Kuruma gelen insan buranın sahibi. Gelen insanın kıyafetine bakmıyoruz. Nezaket kurallarının dışına asla çıkmıyoruz" dedi.

Borçlu vatandaşın kapısına doğrudan hacze gitmeyeceklerini belirten Bayram,”Vatandaşı taciz etmenin anlamı yok. Borçlu, suçlu değildir. Vatandaş önce kuruma davet edilecek.Çözüm yolları aranacak. Eğer vatandaş davete karşılık vermiyorsa elbette ki kapısına gideceksin, ama kurum aracını kapısının önüne değil, başka bir yere bırakacaksın. Çünkü ticarette itibar önemlidir. Biz müteşebbisleri korumak zorundayız. Müteşebbis ayakta kalacak ki birlikte çalıştırdığı işçiler de ondan sebeplenecek."

"Biz müesseslerimizin fişini çekmek değil, onu tedavi etmek, ona suni teneffüs yapmak istiyoruz" diyen Bayram, "Eğer bunu başarabilirsek, hem işletme sahibi hem de orada çalışan işçilerin de önünü açmış oluruz. Vurup kırmak iş değil, önemli olan ona rehabilite edebilmektir. Aksi durumda çok büyük sosyal sorunlar da oluşabilir" diye konuştu.
Bayram, Isparta'da 73 milyon lira alacaklarının bulunduğunu bildire

Bayram, "Isparta'da ayda 25 milyon lira civarında sağlık hizmetine ödeme yapıyoruz. 62 milyon lira da emekli maaşı ödüyoruz. Buna rağmen gelirimiz 34 milyon liradır. Bu yılların getirdiği bir şey. Bunları uzun vadeye yaymak suretiyle açığın kapatılmasını istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.