ko’ROsa Yetişkinler Korosu Eğirdir'de

ko’ROsa Yetişkinler Korosu Eğirdir'de

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mayıs 2018 10:58
ko’ROsa Yetişkinler Korosu Eğirdir'de

Polifonik Korolar Derneği bünyesinde bulunan Korosa müzik grubu Eğirdir Belediyesi etkinlikleri kapsamında 05 Mayıs 2018 cumartesi günü saat:16.00'da Yeşilada'da bulunan Ayastefonos kilisesinde ücretsiz olarak müzik dinletisi konseri verecek.

Eğirdir Belediyesi sponsorluğunda yapılacak olan konserde sahne alacak olan Koro; Isparta Polifonik Korolar Derneği bünyesinde Aralık 2011 yılında kuruldu. Isparta’nın kültürüne, sosyal yaşamına farklı bir renk, değişik bir soluk vermek amacıyla çalışmalarına başladı. Farklı meslek gruplarından oluşan yetenekli insanlar Türk ve Dünya müziklerini evrensel çok sesli müziğin kurallarına göre seslendirmeye çalışıyorlar. koROsa 7 yıldır çalışmalarını sürdürmekte ve Isparta da etkin bir şekilde yer almaktadır. 2014 ve 2016 Pamukkale Üniversitesi tarafından düzenlenen Korolar Festivaline, 2015 yılında Ankara 19. Korolar Şenliğine, 2015 yılında Çanakkale 3. Korolar Festivaline ve 2016 yılında 1. İzmir Uluslararası Korolar Şenliğine katılmıştır. 2017 Makedonya Ohrid Müzik Festivaline katılmıştır. Koro kuruluşundan bu yana müzik öğretmeni Aysu AKGÜN ile çalışmakta" olduğu bildirildi.

5 Mayıs 2018 günü Ayastefanos kilisesinde yapılacak olan konserde çok sesli olarak seslendirilecek parçalar ise şu şekilde ;

1. Bana seni gerek seni- Yunus Emre
2. Gül Yine Sen - Yalçın Tuna
3. Kerimoğlu Aykut Sarıçiftçi
4. İlimon Yar - Mustafa Polat
5. Deriko- Saip Egüz
6. Kızılcıklar oldu mu?- Hakan Önsöz
7. Kubanita- Eva Ugalde
8. Bonse Aba- Afrika halk Şarkısı
9. Mustafam- İ Lütfü Erol

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl yaptığı açıklamasında "Kültür etkinlerimiz kapsamında bu cumartesi günü yapılacak olan bu değerli konsere tüm halkımızı davet ediyorum." dedi.
Kilise'de ayrıca aynı gün Eğirdir resimleri Sergisi de yer alacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.