Memura Teklif Edilecek Zam Oranı

Hükümet ile sendikaları karşı karşıya getiren zam pazarlığında gözler bu yıl Meclis'e çevrildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Temmuz 2011 18:46
Memura Teklif Edilecek Zam Oranı

Bakanlar Kurulu, 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak memur maaş katsayıları ile 2011 yılının ikinci yarısına ilişkin yüzde 4'lük Temmuz ayı zammını belirledi.

1 Temmuz itibariyle aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı 0, 06446, memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısı 0, 86251, iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve Mali sorumluluk zamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak yan ödeme katsayısı ise 0, 02044 olacak. Halen bin 823 TL olarak uygulanmakta olan eş için aile yardımı ödeneğine esas gösterge rakamı 1 Temmuz 2011'den geçerli olmak üzere 2 bin 134 TL'ye yükseldi.

Kararla, en yüksek devlet memuru olan Başbakanlık müsteşarının aylık sözleşme ücret tutarı 3 bin 489 TL'ye yükseltildi.

Kamu Personelinin Maaşlarının Hesabına Esas Tutulan Katsayıların Tespiti ve İlgili Mevzuatı Uyarınca İstihdam Edilen Sözleşmeli Personelin Ücretlerinin Artırılması ile Bazı Kararlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar 5 Temmuz tarihli Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre 1 Temmuz 2011 tarihinden geçerli olmak üzere aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı 0, 06446, memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısı 0, 86251, iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve Mali sorumluluk zamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak yan ödeme katsayısı ise 0, 02044 olarak belirlendi.

1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3. maddesinin c bendi uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin ücret tavanı 3 bin 382 TL'ye yükseldi. 4/B kapsamında sözleşmeli olarak çalışanların ücret tavanı ise 2 bin 999 TL'ye çıkarıldı. En yüksek devlet memuru olan Başbakanlık müsteşarının aylık sözleşme ücret tutarı 3 bin 489 TL'ye yükseltildi.

Kurum ve kuruluşların II sayılı cetvellerde yer alan 2011/1241 sayılı Kararname ile yükseltilmiş olan taban ve tavan ücretleri, ilgili mevzuatı uyarınca vize edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarının 2011/1241 sayılı Kararname ile yükseltilmiş olan taban ve tavan ücretleri ile çeşitli statülerde sözleşmeli olarak çalıştırılanların mevcut brüt sözleşme ücretleri yüzde 4 oranında artırıldı.

-AİLE YARDIM ÖDENEĞİ-

Halen bin 823 TL olarak uygulanmakta olan eş için aile yardımı ödeneğine esas gösterge rakamı 1 Temmuz 2011'den geçerli olmak üzere 2 bin 134 TL'ye yükseltildi.

-ÜST KURULLARDA ORTALAMA ÜCRET TOPLAMI ÜST SINIRI 6 BİN 316 TL-

Bu arada Bakanlar Kurulu Kararı'nın 4. maddesinde 8 Şubat 2002 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı'nın ekinde yer alan 2 ve 3. maddelerinde değişikliğe gidildi. Buna göre 2. maddede yapılan değişiklikle üst kurullarda kapsama dahil tüm personel için 2011 yılının ikinci 6 aylık dönemindeki "ortalama ücret toplamı üst sınırı 6 bin 316 TL olarak belirlendi.

3. maddede yapılan değişiklikle ise mevcut karar, onay veya diğer mevzuat uyarınca kapsama dahil personele yapılmakta olan ayni veya nakdi ödeme unsurlarına yeni bir unsur ilave edilmemesi, 6. 316 TL ücret toplamı üst sınırının aşılmaması kaydıyla 2011 yılının ikinci 6 aylık döneminde kapsama dahil personelin Mali ve sosyal hakları, kurum içi hiyerarşik yapıların gerektirdiği ölçüde ve mevzuatı dahilinde yüzde 4 oranına kadar yetkili organlar tarafından belirlenecek oranlarda artırılabilecek.

Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde söz konusu Kararlar 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere bugün itibariyle yürürlüğe girecek. Ancak Bakanlar Kurulu Kararı'yla "değiştirilen ve eklenen hükümlerin getirildiği 4. maddenin 2. fıkrasına ilişkin düzenleme ise 15 Nisan itibariyle geçerli olmak üzere bugünden itibaren yürürlüğe girecek.

-YURTDIŞI YER DEĞİŞTİRME GİDERİNİN MESAFEYE GÖRE DEĞİŞEN KISMININ HESAPLANMASINDA ESAS ALINAN CETVELLER BELİRLENDİ-

Öte yandan 6245 Sayılı Harcırah Kanununun 46 ncı Maddesinin Birinci Fıkrasının (c) Bendi Uyarınca Yurtdışı Yer Değiştirme Giderinin Mesafeye Göre Değişen Kısmının Hesaplanmasında Esas Alınan Cetvellere İlave Yapılması Hakkında Karar da 5 Temmuz tarihli Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre yurtdışı yer değiştirme giderinin mesafeye göre değişen kısmının hesaplanmasında esas alınan cetvellere, ekli cetvellerin ilave edilmesi; Dışişleri ve Ulaştırma bakanlıklarının görüşlerine dayanan Maliye Bakanlığının 6 Haziran 2011 tarihli ve 7160 sayılı yazısı üzerine 15 Haziran tarihinde kararlaştırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.