SDÜ'de Ne Kadar Ispartalı Öğrenci Var?

Yaklaşık 45 bin öğrenciye eğitim veren SDÜ, bu yıl 12 bin 856 öğrenci tarafından tercih edildi. Peki, 81 ilden öğrenciye eğitim veren SDÜ bu yıl kaç Ispartalı tarafından tercih edildi?

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2011 11:19
SDÜ'de Ne Kadar Ispartalı Öğrenci Var?

Sürekli büyüyen ve gelişen Süleyman Demirel Demirel Üniversi yaklaşık 45 bin öğrenciye akademik eğitim veriyor.

2011 – 2012 akademik yılı için 12 bin 856 öğrencinin tercihi olan SDÜ’ye 81 ilin hemen hepsinden öğrenci geldi. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ’nün en fazla Antalya, Konya, Denizli, Burdur ve Ankara illerinden öğrenci geldiğini kaydetti. Peki, 81 ilden öğrencinin tercih ettiği SDÜ’yü Isparta’dan kaç kişi tercih etti?

SDÜ'ye en fazla Antalya, Konya, Denizli, Burdur, Ankara illerinden öğrenci geldiğini aktaran İbicioğlu, Isparta'dan da 1766 öğrencinin kendi şehirlerinin üniversitesini tercih ettiğine değindi.

EN FAZLA HANGİ İL TERCİH ETTİ?

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 2011-2012 akademik yılı için 12 bin 856 öğrencinin SDÜ'yü tercih ettiğini belirtti. SDÜ'ye Türkiye'nin 81 ilinden öğrenci geldiğini anlatan İbicioğlu, "Edirne'den Ardahan'a, Amasya'dan Mersin'e ülkemizin her köşesinden öğrenci, üniversitemizde öğrenim görüyor" dedi. SDÜ'ye en fazla Antalya, Konya, Denizli, Burdur, Ankara illerinden öğrenci geldiğini aktaran İbicioğlu, Isparta'dan da 1766 öğrencinin kendi şehirlerinin üniversitesini tercih ettiğine değindi. 180 PROFESÖRLE EĞİTİM VERİYOR İbicioğlu, SDÜ'de 180 Profesör, 182 doçent, 465 yardımcı doçent, 234 öğretim görevlisi, 145 okutman, 96 uzman, 504 araştırma görevlisinin görev yaptığını açıkladı. Üniversitede 16 fakülte ve 18 meslek yüksekokulu ile iki yüksekokul bulunduğunu söyleyen İbicioğlu, SDÜ bünyesinde 5 de enstitü yer aldığını kaydetti.

 SDÜ'nün genç bir Üniversite olmasına rağmen, kısa sürede sayılı üniversiteler arasına girmeyi başardığının altını çizen İbicioğlu, SDÜ'nün sahip olduğu akademik birimleri, öğretim elemanı ve öğrencisayısı, fiziki kapasitesi, bilimsel araştırmaları, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleriyle Türkiye'nin seçkin yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu vurguladı.

 Rektör İbicioğlu, SDÜ'nün bölgesinde sanayileşme, tarımsal gelişim ve teknolojik alanlarda lider pozisyonu üstlenerek, yeniliklere de imza attığını belirterek, "Tüm akademik ve idari birimleriyle SDÜ'nün tek amacı, sayısı 43 bine yaklaşan öğrencisine en iyi eğitim ve öğretim ortamını sağlamaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.