Sincap Tiyatrosu Yalvaç'ta

Orman Genel Müdürlüğü Sincap Çocuk Tiyatrosu, Yalvaç'ın 6 köyünde, orman yangınlarını ve erken ihbarın önemini anlatan tiyatroyu sahneledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2011 10:57
Sincap Tiyatrosu Yalvaç'ta

Orman Genel Müdürlüğü Sincap Çocuk Tiyatrosu'nun sahnelediği Oyun Valvaç Yarıkkaya 60. Yıl İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle buluştu. Bir sincap ile tavşanın ormanda yaşadığı hayatı konu alan Oyunda, öğrencilere Orman Yangın Hattı Alo 177 numarası öğretilmeye çalışıldı.

Yalvaç Orman İşletme Şefi Yücel Martin Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Isparta merkez ve 3 ilçesinde toplam 15 köyde Oyunun sahnelenmesi için program yapıldığını ve 15 köyden altısının Yalvaçta olduğunu söyledi.

Havaların ısınması başladığını hatırlatan Martin, orman yangınlarının en sık yaşandığı bir döneme girildiğini ve Oyunda ise ormanda ateş yakılmaması gerektiğinin yanı sıra yangın görülmesi anında, Orman Yangın Hattı Alo 177'ye ihbarda bulunmak gerektiğini anlattığını belirtti.

Yalvaçta sahnelenen Oyun, Eğirdir, Sütçüler, ilçelerinde de öğrencilere sahneleneceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.