1 Ağaç Kesti, 20 Ağaç Dikme Cezası Aldı

Isparta Belediyesi Encümeni örnek bir karara imza attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Nisan 2013 14:43
1 Ağaç Kesti, 20 Ağaç Dikme Cezası Aldı

Doğanın korunması ve yeşile saygı duyulması noktasına büyük önem veren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu çerçevede ağaçlara verilen zararların karşısında da sessiz kalmıyor.

Kendisinin başkanlığını yaptığı Encümen Toplantısı’nda gündeme gelen konu ile yapılan görüşmeler sonrasında encümen dut ağacını kesen vatandaşa ‘bir ağaca karşın, 20 ağaç dikme cezası’ verdi.

Davraz Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaş evinin önünde kaldırımda bulunan 15-20 yaşlarındaki bir dut ağacını ‘yaz aylarında sinek yaptığı ve altından geçen yayalara dalların geçit vermediği’ gerekçesiyle kesti.

Bunun üzerine Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü konuyu yerinde
inceleyerek Zabıt Varakası tuttu. Yine Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hasar tespiti gerçekleştirildi. Encümence görüşülen konu sonrasında ağacı kesen vatandaşa ’20 ağaç dikmesine, 180 TL para cezası ile 500 TL’lik hasar tespiti bedelini ödemesine’ karar verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.