1 Asırlık Köprü Ziyaretçilerini Ağırladı

Mustafa Kemal Atatürk'ün üzerinde “NE MUHTEŞEM MANZARA “dediği tren köprüsü ziyaretçilerini ağırladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2012 13:24
1 Asırlık Köprü Ziyaretçilerini Ağırladı

6 Mart Atatürk’ün Eğirdir’e gelişinin kutlamaları sonrasında Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in “Bu gün gölümüz çarşaf gibi, buyurun; Atatürk’ün beyaz trenini durdurup, temiz havasını doya doya teneffüs ettiği ve Eğirdir Gölü’ne ve tabiat varlığına hayranlığı karşısında “Ne Muhteşem Manzara” dediği unutulmaz hatırasının bulunduğu tam bir asırlık tren köprüsüne gidelim.” teklifini İlçe Kaymakamı ve beraberindekiler kabul edip tren köprüsüne çıktılar.

Eğirdir Elma, Tarım ve Hayvancılık Fuarı hazırladıkları istişare toplantısı bittikten sonra Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu ve Turizm Otelcilik Meslek Lisesi’nden yola çıkıldı. 1909-2012 yıllarına ait yapıya sahip göl manzaralı, 146 metre uzunluğunda kavisli Türkiye’de tek olan Tren Köprüsü’nde Ayyıldızlı Türk Bayrakları Belediye tarafından takılarak dalgalandırıldı.

Kısa bir zaman içerisinde Başkan Özmeral rehberliğinde Tren Köprüsüne çıkmayı başaran, İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, SDÜ’den Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman, Prof. Dr. Bahri Karlı birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek tren köprüsü üzerinde bir uçtan diğer uca kadar yürüdüler, doyasıya manzara seyrettiler. “İyi ki bu köprüye çıkıp üzerinde yürüyoruz. Çok değişik bir manzara var. Atatürk, burası için “Ne muhteşem manzara” ifadesini boşa dememiş. Bu günümüz, unutulmaz güzel bir hatıra olarak yerini alacak” diyen İlçe Kaymakamı Dr. Yılmaz ve Öğretim üyeleri Başkan Özmeral’e teşekkür ettiler.

Başkan Özmeral, iki yıl önce tarihi Tren Köprüsü’nün kumlama yapılarak demirlerindeki paslarının giderildiğini ve dayanıklı kaliteli boyalarla koruma altına alındığını belirterek, yakın zamanda İstasyon da dâhil olmak üzere bu kıymetli varlığın en iyi şekilde değerlendirileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum