1 Haftada 500 Şikayet

BİMER, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü bugünlerde gelen şikayetlerle ilgileniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2014 11:50
1 Haftada 500 Şikayet

Öyle ki, Müdürlük adeta gelen şikayetlerde başını kaldıramıyor. Zira, son 1 haftada BİMER aracılığıyla Müdürlüğe 500 şikâyetin ulaştığı ifade edildi.

OKUL DÜZENLEMELERİ YİNE SORUN OLDU

Geçtiğimiz yıl okulların kapanmasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4+4+4 Eğitim Sistemine uygun olarak yapılan okul düzenlemeleri bir çok okulda, öğrenci velileri tarafından tepkilere neden olmuş ve bu konuda Valilik tarafından bir çok okulda geri adım atılmıştı. Aynı sorun bu yıl da okulların kapanmasıyla tekrar baş gösterdi. Zira, Milli Eğitim Müdürlüğü geçen yıl yapamadığı düzenlemeyi bu yıl yapmak istedi. Ancak, öğrenci velileri bu defa da söz konusu düzenlemeye tepki gösteriyor. Şuana kadar yaklaşık 10 okulda bu konuda eylemler ve yürüyüşler gerçekleştirildi.

BİMER’E ŞİKAYET YAĞMURU

Bu konuda görüşlerini açıklayan öğrenci velileri konunun çözümü için kısa adı BİMER olan Başbakanlık İletişim Merkezi’ne durumu ileterek sorunun çözülmesini istediklerini açıkladılar. Öğrenci Velileri; “Bilindiği gibi sürekli değişen eğitim sistemimiz iki yıl önce tekrar değiştirildi ve 4+4+4 Eğitim Sistemi getirildi. Bu konuda da daha önce İlköğretim Okulu olan okullar aynı binadan ayrılmadı ancak İlkokul ve Ortaokul olmak üzere ikiye ayrıldı. Fakat şimdi ise bina olarak ayrılıyor.

“İLKOKUL ÇOCUĞU O KADAR YOLU NASIL GİTSİN?”

Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüz okullar arasında bir düzenleme planlaması yapmış. Ancak, bu planlama birçok okulda büyük sorunlara neden oluyor. Çünkü, İlkokul olan bir okul tamamen Ortaokula dönüştürülüp, o okuldaki ilkokul çocukları uzaktaki bir okula gönderilmek isteniyor. Gerçi, Milli Eğitim Müdürümüz bu konuda çocukların en fazla 600 metre ileri gideceklerini söyledi ama, durum maalesef böyle değil. Bu mesafe yani bir ilkokul çocuğunun yürüyeceği yol bazı okullarda 1,5 – 2 kilometreyi buluyor.

“SORUNLARIMIZI BİMER’E İLETİYORUZ”

Onun için biz bu düzenlemenin yeniden elden geçirilmesini istiyoruz. Bu konuda sayın Valimizden de destek bekliyoruz. Zira, geçen yılda bu tür yanlış düzenlemeler yapılmış ve Valiliğimizin devreye girmesiyle sorun çözülmüştü. Bizde, bu düzenlemelerle ilgili sorunların çözümlenmesi için Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’in telefonu olan 150’yi arayarak derdimizi anlatıyoruz.

SORUNUN AKİBETİ BİMER’E BİLDİRİLİYOR

Söz konusu şikayetler BİMER tarafından Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilgili birimine bildiriliyor ve ilgili birim ise bu konuda bir çalışma yaparak sonucu hakkında BİMER’i bilgilendiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.