1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Isparta Belediye Başkanı Günaydın, AK Parti İl Başkanı Uzaktaş, SDÜ Rektörü İbicioğlu ve Emniyet Müdürü Gürkan, işçilerin ve çalışanların gününü kutladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2012 17:21
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Isparta Belediye Başkanı Günaydın, AK Parti İl Başkanı Uzaktaş, SDÜ Rektörü İbicioğlu ve Emniyet Müdürü Gürkan, işçilerin ve çalışanların gününü kutladı.

Isparta Belediye Başkanı Günaydın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, emeğiyle, alın teriyle geçimini temin eden, milli gelire büyük katkılar sağlayan milyonlarca çalışanın dökülen her alın teri ile harcanan her emeğinin kutsal olduğunu belirtti.

Milletin ihtiyaçlarını karşılayan emekçilerin, sosyal ve ekonomik hayatta büyük payları olduğunu kaydeden Günaydın, Isparta Belediyesi ve şirketlerinin de çok çalışkan, dürüst ve cefakar işçilere sahip olduğunu ifade etti.

İşçi kardeşlerine hak ettiklerini, alın terleri kurumadan vermek için çalıştıklarını anlatan Günaydın, açıklamasında, "Dileğim, emekleriyle geçinen ve karşılarına dikilen birçok zorluğa göğüs germeye çalışan işçilerimizin, biriken sorunlarının da bir an önce çözülmesi ve hak ettikleri ekonomik ve sosyal şartlara kavuşturulmalarıdır" dedi.

AK Parti İl Başkanı Uzaktaş
AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş da yaptığı yazılı açıklamada, çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Millet olarak, emeği, alın terini kutsal gören, "İnsan için emeğinden başkası yoktur" düsturunu çalışma hayatının odağına koyan ve bunun etrafında bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyet mirasçıları olduklarını ifade eden Uzaktaş, milletçe en güzel hasletlerinden birinin de her zaman işçinin hakkını vermek, toplumda emeğe saygıyı hassasiyetle korumak olduğunu vurguladı.

Uzaktaş, "Hükümet olarak, işçi, memur ve emekçi vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmaya, bu yolda gerekli bütün adımları atmaya şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz" dedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, toplumların, sosyo-ekonomik gelişmelerini devam ettirebilmeleri için çalışma hayatında barışın mutlaka sağlanması gerektiğine dikkati çekti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer aldığını ve büyüme hızının gıpta ile izlendiğini vurgulayan İbicoğlu, bu başarıda, tek sermayesi alın teri olan işçilerin, çalışanların katkısının büyük rolü olduğunu belirtti.

Çalışanların, hizmet sektöründe, fabrikada, maden ocağında, tersanede, tarlada ve diğer iş sahalarında ortaya koydukları emekleriyle bu başarının gerçek sahipleri olduklarını ifade eden İbicioğlu, mesajında şunları kaydetti: "Bizler alın terini kutsal gören ve bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin mirasçıları olarak emekçilerimizin, toplumsal refah ve demokrasi yolunda, çok daha iyi çalışma yaşamı standartlarına ulaşmasını her daim desteklemekteyiz. Birlikte, daha demokratik ve özgürlükçü bir Türkiye rüyasını gerçekleştirmek arzusundayız" dedi.

Emniyet Müdürü Gürkan
Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sosyal diyalog, iletişim ve insan odaklı çalışma yönteminin iş yaşantısında önemli bir yer tuttuğunu kaydetti.

Gürkan, iş hayatının vazgeçilmezi, alın terinin ve emeğin temsilcileri işçi ve emekçilerin ülkenin her köşesinde, toplumun her kesiminde üreterek, hizmet sunarak refah seviyesinin artması ve ülke ekonomisinin kalkınmasında başrol oynadıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.