1 Milyon Gül Dikilecek

1 Milyon Gül Dikilecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2016 10:46
1 Milyon Gül Dikilecek

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın iki yıl içinde Isparta'ya yüzlerce çeşit olmak üzere 1 milyon gül dikmeyi hedeflediklerini belirterek, toplu konut alanlarındaki duvarların bile sarmaşık güllerle kaplanacağını söyledi

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye Meclisi toplantısında, Kent Konseyi Başkanı Mahmut Bülbül'den sonra söz aldı. Sadece bu sezon 500 bin canlı gül dikimi yapılacağını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın gelecek yıl da bir bu kadar gül dikimi yapılacağını ve bu konuda da Türkiye'de tek il olacağını söyledi. Şu anda 200 bin adet gül dikimi yapıldığını belirten Günaydın, "Isparta'nın her yerine gül dikiyoruz. Gül konusunda 7 yıldır özel bir çalışma yürütüyoruz. Isparta gülünün motifleri, nasıl yapılacağı, nerelere uygulanacağının eğitimleri bitti uygulamalara geçildi. Bir kaç ay sonra bitecek gül motifli el oyması ahşap bir saat kulemiz yapılıyor. 26 metre yüksekliğinde olacak bir kule. Ispartamızı temsil edecek. Isparta gülü konusunda çok titiz davranıyoruz. İnşallah bu bahar mevsiminde gülleri göreceksiniz gelecek yılı gül sezonunda yüzlerce gül çeşidinin açmış olduğunu göreceksiniz. Şu anda ana caddelere gül ekiliyor. Yeni otogara 50 bin gül dikilecek. 100 binin üzerinde sarmaşık gül dikilecek. Isparta'da bahçe duvarı olan sitelere sarmaşık gül dikimi yapılacak. Kirazlıdere'de uyguladığımız projede binaların cephelerinde beyaz mermer üzerine gül motifleri işlenecek.

FASA FİSO OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
8 köprümüzde restorasyon çalışmaları yapılıyor. Köprülerde de gül tabloları olacak. Sanatsal değeri yüksek olan çalışmalar yapılıyor. 8 köprü ayrı ayrı projelendirildi. Türk mimarisi olarak şehre ayrı bir karakter katacak.Bundan böyle yaptığımız her binanın bir anlamı ve turistik değeri olacak. 160 metrelik Etnografya Müze bunu üzerine de 300 metrelik yeni bir müze daha yapılacak.Bizim özlük ve kimliğimizi yok etmek tarzında yok Ergenekon, Balyoz gibi operasyonlar yapıldı. Milletimizin destanlarını çürütmek isteyen ifadelerle Türk milletini zafiyete sokup Türk tarihini yıpratmak için yapılmıştı. Zaten Ergenekon operasyonunun fasa fiso olduğu da ortaya çıktı. Bu suç ortadan kalktı. Aynen bizim belediyemize yapılan operasyon gibi. İşte Isparta bunlara cevap verecek eserler üretecek ve Isparta üç yıl içinde bir tarihi kent, destanlarını anlatan kent olacaktır."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum