1 Sevinç 1 Umut

1 Sevinç 1 Umut

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Nisan 2015 10:19
1 Sevinç 1 Umut

Isparta ve Burdur’u da kapsayan Eskişehir- Kütahya- Afyon- Antalya Hattı Kesin Proje Aşaması Listesi’ne girdi. Yatırım maliyeti 9 Milyar 180 Milyon TL olarak açıklandı. Demir ağ 423 KM olacak. YHT maksimum 250 KM hızda gidecek.

Isparta’nın 100 yıllık rüyası demiryolu ağı ile Liman’a erişme rüyası ise şimdilik bir hedef olmaktan öteye geçemiyor. Zira Gümüşgün- Antalya arasında 133 KM’lik yük taşımacılığı odaklı demiryolu yatırımı programda yer almıyor. Antalya tarafı, Gümüşgün- Antalya Hattı’nın daha öncelikli olması gerektiğini savunuyor.

1 ETAP DAHA AŞILDI
Isparta ve Burdur’u da kapsamına alan Antalya- İstanbul arasında Yüksek Nitelikli Hızlı Tren (YHT) yatırımı için bir adım daha atıldı. Ulaştırma- Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kesin Proje Aşaması Listesi’ni yayımladı.

YATIRIM DEĞERİ: 9 MİLYAR 180 MİLYON TL
Eskişehir- Kütahya- Afyonkarahisar- Isparta- Burdur- Antalya Yüksek Nitelikli Hızlı Tren (YHT) yatırımı ‘Kesin Proje Aşaması Listesi’nde yer aldı.
Yayınlanan resmî ve net bilgilere göre yatırım maliyeti 9 Milyar 180 Milyon TL olacak.
Hat toplamı 423 KM olarak açıklandı.
Yatırım tamamlandığı an trenler maksimum 250 KM hızda gidebilecek.

TURİZM AÇISINDAN STRATEJİK DEĞER
Kesin Proje Aşaması’nda; Isparta ve Burdur’un da ağ içerisinde olduğu Antalya- İstanbul Yüksek Nitelikli Hızlı Tren projesi ile birlikte turizm açısından stratejik bir yapı inşa edileceği bilgisine yer verildi.

ANTALYA- NEVŞEHİR PROJESİ İSE DAHA HIZLI İLERLİYOR
Öte yandan Hükümet’in Antalya’ya yönelik yatırım hamlesi devam ediyor. Zira Ulaştırma- Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Antalya- Konya- Aksaray- Nevşehir- Kayseri YHT Hattı’nın yatırım sürecini daha hızlı yönetiyor. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) onayı alındı. Bakanlık, proje için 5 Milyar TL de bütçe ayırdı. Isparta ve Burdur’u kapsayan yatırım için henüz bu aşamalar kaydedilmedi. Tek açıklanan bilgi yatırımın 2023’e değin tamamlanacağı yönünde.

KEÇİBORLU- ANTALYA ARASINDA YÜK TRENİ PROJESİ’NDEN SES YOK
Öte yandan Isparta’nın 100 yıllık rüyası Deniz’e erişme projesi için şu an bir gelişme yok.

Antalya tarafı, Gümüşgün (Baladız- Keçiborlu)- Antalya arasında 133 km’lik yük taşımacılığı odaklı demiryolu ağı kurulmasını istiyordu. Bu konuda kurumlar bildiri yayımlamıştı. AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, ‘Keçiborlu- Antalya Hattı, diğer projelerden ÖNCELİKLİ olmalı’ şeklinde açıklama yapmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum