1 yılda 96 Bin Kişi Çipli Kimlik Kartı Aldı

1 yılda 96 bin kişi Çipli Kimlik Kartı aldı

Yayınlanma:
1 yılda 96 Bin Kişi Çipli Kimlik Kartı Aldı

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Muhsin Demir, 2 Ocak 2017 tarihinde başlayan Çipli Kimlik kartında bir yılda 96 bin 653 kişinin Çipli Kimlik Kartı sahibi olduğunu bildirdi. 

Yıllardır kullanılan Nüfus Cüzdanlarında geçtiğimiz yıl başında yeni bir uygulaaya geçildi ve 1 Ocak 2017 tarihinde başlanan çipli kimlik kartı için vatandaşlar Nüfus Müdürlüğü’ne akın etti. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Muhsin Demir, yeni kimlik kartı uygulamasında bir yılın tamamlandığını ve kartların 2 – 3yıl içerisinde tüm vatandaşlara dağıtılması hedeflendiğini belirtti.

DEMİR; “TÜM VATANDAŞLARIMIZA 

ÇİPLİ KİMLİK KARTI VERECEĞİZ” 

31 Aralık 2017 tarihi itibariye merkez ilçe dahil Isparta İl genelinde toplam 96 bin 653 kişiye cipli kimlik kartı verdiklerini ifade eden İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Muhsin Demir, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, Bakanlığımız ve dolayısıyla Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğümüz tarafından bundan bir yıl önce ‘Cipli Kimlik Kartı’ uygulaması başlatılmıştı. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda 14.01.2016 tarihinde yapılan değişiklik ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı uygulamasına, tüm yurtta olduğu gibi ilimiz Isparta’da da 2 Ocak 2017 tarihinde başladık. Bu uygulama müdürlüğümüzde devam etmektedir. Sonuçta, Nüfus Müdürlüğümüze kayıtlı vatandaş kadar yani ilimizin nüfusu kadar yaklaşık 421 bin 723 kişiye, tabi bu rakam son bir yılda artmış da olabilir Cipli Kimlik Kartı vereceğiz. 

“İL GENELİNDE 1 YILDA 96 BİN 653 

VATANDAŞIMIZA ÇİPLİ KİMLİK KARTI VERDİK” 

Bu doğrultuda; 2 Ocak 2017 ila 31 Aralık 2017 tarihleri arasında yani geçtiğimiz yıl boyunca; Isparta Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde 49 bin 623, Aksu İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde 1210, Atabey İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde 1320, Eğirdir İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde 6 bin 897, Gelendost İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde 2 bin 795, Gönen İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde 2 bin 473, Keçiborlu İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde 3 bin 890, Senirkent İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde 2 bin 586, Sütçüler İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde 5 bin 460, Ş. Karaağaç İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde 6 bin 190, Uluborlu İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde 1293, Yalvaç İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde 12 binh 098 ve Yenişarbademli İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde 818 olmak üzere toplamda 96 bin 653 kişi yeni kimlik müracaatında bulunarak kendilerine yeni Cipli Kimlik Kartını verdik” dedi. 

“ÇİPLİ KİMLİKLER 10 YIL 

BOYUNCA GEÇERLİ OLACAK” 

Cipli kimlik kartlarına nasıl müracaat edildiğini ve istenen belgeler konusunda da açıklamalarda bulunan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Muhsin Demir; “Cipli Kimlik kartı almak isteyen vatandaşlarımızdan 15 beş yaşını tamamlamış olan kişiler başvurularını şahsen yapabilmektedir. Yeni kimlik kartları, 10 yıl boyunca kullanılacak. Doğum ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 TL ücret alınıyor.  Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartlarının kullanım ömrü ise 10 yıl olarak açıklandı. Başvuruda nüfus müdürlüğü personelince başvuru sahibinin T.C. Kimlik Numarası sorgulanarak kimlik bilgileri ve en son aldığı nüfus cüzdanı veya kimlik kartı bilgisi kontrol ediliyor. 

“CİPLİ KİMLİK KARTI İÇİN 

BİYOMETRİK FOTOĞRAF ŞART”

İlk defa kimlik kartı başvurusunda nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belgelerden birisi ile son 6 ay içinde çekilmiş ve biyometrik bir adet fotoğraf isteniyor. Başvuru sırasında kişinin biyometrik verileri, parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izi olarak hem sağ hem de sol el için alınıyor.  On beş yaşını tamamlamış olan kişiler başvurularını şahsen yapabiliyor. On beş yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartlarında fotoğraf yer almıyor ancak başvuran tarafından talep edilmesi halinde her yaş grubundaki çocukların fotoğrafı kimlik kartlarına basılabiliyor” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.