1. Isparta Bilim Şenliği Başlıyor

1. Isparta Bilim Şenliği Başlıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mayıs 2016 16:15
1. Isparta Bilim Şenliği Başlıyor

Şehrimizde bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmayı amaçlayan “Isparta Bilim Şenliği”, Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde başlıyor. Isparta Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve çok sayıda kuruluşun işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler, 23 Mayıs Pazartesi günü saat 9.00’da Üniversitemizde başlayacak olup 26 Mayıs Perşembe günü saat 22.00’de Valilik Önü Kent Meydanı’nda son bulacak.

Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen etkinliklerden farklı olarak bu yıl ilk kez 6- 17 yaş aralığındaki idealist, üretken, birikimli ve bilime meraklı gençlerin yetişmesine, bilime meraklı vatandaş kitlesinin oluşmasına katkıda bulunmayı hedefleyen Bilim Şenliğinde atölye çalışmaları da planlandı. Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilecek atölye çalışmalarına 3000 öğrencinin katılımı bekleniyor.

TÜBİTAK-4007 Programı  tarafından desteklenmeye hak kazanan “Isparta Bilim Şenliği Projesi”, çok disiplinli (arkeoloji, biyoloji, coğrafya, deprem, fizik, güzel sanatlar, inovasyon, kimya, matematik, sağlık ve teknoloji) ve bu disiplinlerin uyumlu harmonisinden oluşmuş, hedef kitlenin gelişim özelliklerini dikkate alarak hazırlanmış toplam 120 farklı atölye etkinliği ve birçok aktiviteyi içeriyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum