10 Bin Kişi Asılsız İhbarda Bulundu

İl Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat Hattını arayan 62 Bin 600 kişiden 51 Bin 78 kişinin doğru ihbarda bulunduğu 10 Bin 82 kişinin ise asılsız ve yanlış ihbarda bulunduğu tespit edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ekim 2013 13:00
10 Bin Kişi Asılsız İhbarda Bulundu

2013 yılı içerisinde İl Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat Hattı’nı arayan 62 Bin 600 kişiden 10 Bin 82 kişinin ihbarı asılsız ve yanlış çıktı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, bu tür ihbarlarda bulunlar kişilere ilk önce uyarı ikazında bulunulduğunu, aynı kişinin ikinci bir kez tekrarlamasından sonra ise Emniyet Genel Müdürlüğü Kabahatler Kanunu’na göre Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunalarak işlem yapıldığını söyledi.
Isparta’da suçun önlenmesinde halkın gösterdiği duyarlılığa karşı teşekkür eden İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, gerçekten suç olaylarını önceden engelleyebilmemiz için bu duyarlılığın devam ettirilmesini ve gereksiz çağrıların ise belkide bir hayata mal olabileceğini düşünmemiz gerektiğini vurguladı.

155 Polis İmdat Hattı’nı arayan kişilerin ise teknolojik sistem sayesinde hangi numaradan arandığı belirlenebiliyor. Bu sayede gelen asılsız ihbarların hangi kişiye ait olduğu tespit ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum