10 Bin Sağlık Personeli Alınacak (Isparta'da Var)

Türkiye'de inşaatları devam eden ve bitme aşamasına gelinmiş olan şehir hastanelerinin açılması sağlık personeline ihtiyaç duyuracak. Sağlık bakanlığı da oluşacak ihtiyacı karşılayacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2016 17:04
10 Bin Sağlık Personeli Alınacak (Isparta'da Var)

Kamu hastanelerine 10 bin sağlık personeli alınacak. Birçok şehirde inşaatları devam eden kent hastanelerinin bitme aşamasında olması sağlık alanında birçok personele ihtiyaç doğuracak.

Peki, Personel Alımı Ne Zaman Başlayacak?

Eski sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu geçtiğimiz ay 27 bin 268 sağlık personelinin işe alınacağını duyurmuştu. Mehmet Müezzinoğlu bu alınacak olan 27 bin 268 sağlık personelinin 9 bin 600 tanesi kadrolu, 7688 ‘inin 4/B sözleşmeli ve geri kalan 10 bininin de yeni düzenlemeler kapsamında özel sözleşmeli personel(taşeron) olarak alınacağını da söylemişti.

Yeni hükümet ile tekrardan sağlık bakanı olan Recep Akdağ ise sağlık personelleri alımında öncekilerden daha iddialı olduklarını açıklamıştı. Bu yıl için alınacak olan sağlık personeli sayısının önceden belirlendiğini ancak sayının artması için Maliye bakanlığı ile pazarlık halinde olduklarını söylemişti. Memur olmak isteyen adaylar sağlık bakanı Recep Akdağ’dan gelecek olan sevindirici haberi bekliyor. Birçok şehirde inşaatları devam eden kent hastanelerinin bitme aşamasında olması sağlık alanında birçok personele ihtiyaç doğuracak.

Yapımı halen sürmekte olan ve Türkiye’de yapılacak en büyük şehir hastanesi olma niteliğindeki Mersin Şehir hastanesinin kısa bir süre içerisinde açılması bekleniyor. Mersin’in dışında Türkiye’nin birçok şehrinde şehir hastanelerinin inşaatları devam ediyor. Bu Şehirler, Ankara Bilkent ve Etlik, Yozgat, Elazığ, Adana, Manisa, Konya, Gaziantep, İstanbul Başakşehir, Isparta, Kocaeli, İzmir Bayraklı, Bursa ve Kayseri.

Bu şehirlerde inşaatları devam eden hastanelerin 2016 / 2017 yıllarında hizmete açılması hedefleniyor. 2016/1 KPSS merkezi yerleştirmelerinde sağlık bakanlığına 6 bin 162 memur için kadro ayrıldı. Memur adayları 22 Haziran ve 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında tercih yapacaklar, bu tercihlerle 2016/1 KPSS atamaları ile 6 bin 162 tane sağlık personeli alınmış olacak. Sağlık bakanlığından konuyla ilgili ilerleyen zamanda açıklama yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.