10 Bin Ton Pil Boşa Gitmeyecek

Genç Mühendisin binlerce liralık projesi desteklenmeye değer bulundu. Makbule Dene'nin projesi sayesinde, Türkiye'de her yıl açığa çıkan 10 bin ton atık pil değerlendirilerek ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2013 12:16
10 Bin Ton Pil Boşa Gitmeyecek

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü 2012 yılı mezunu olan Makbule Dene'nin Isparta KOSGEB Hizmet Müdürlüğü’ne sunduğu proje desteklenmeye değer bulundu.

'Atık Pillerden Metal Geri Kazanımı' isimli proje, KOSGEB desteklerinden olan Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Programı kapsamında yaklaşık 300 bin TL’lik proje bütçesi ile hayata geçirildi.

Türkiye’de halen atık pil geri dönüşüm tesisisin mevcut olmayışından yola çıkan Dene, yaptığı araştırmalar ve deneyler sonucunda atık pillerden metal geri kazanımının gerçekleştirildiğini ve birçok pil çeşidinin aynı sistemde geri dönüşüme kazandırıldığını ortaya çıkardı.



Doğa&Çev Çevre Koruma Hizmetleri Danışmanlık Makine İç Dış Ticareti işletme yetkilisi olan Makbule Dene, KOSGEB desteği ile Gül Petek Sanayi Sitesi’nde Ar-Ge çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ettiklerini belirtti. Dene, AR-GE sürecinin yakın zamanda tamamlanması ile yine KOSGEB desteklerinden olan Endüstriyel Uygulama Programına başvurularak ticarileştirme çalışmalarına hız kazandırılmasının hedeflendiğini kaydetti.
Ticarileştirme çalışmaları ile birlikte Isparta’da başarıyla tamamlanan atık pillerden metal geri kazanım sistemi sayesinde Türkiye'de her yıl açığa çıkan ortalama 10 bin ton atık pilin değerlendirilerek ekonomiye katkı sağlamasını hedefledi.

Yenilikçi fikirlerin desteklenmesinin Isparta’ya büyük katkı sağlayacağını İfade eden genç mühendis Dene, KOSGEB Isparta Hizmet Müdürlüğü tarafınca sağlanan desteklerin önemini vurguladı.

Dene, Atık Pillerden Metal Geri Kazanımı projesi için destek ve bilgi almak amacı ile [email protected] adresinden iletişime geçilebileceğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.