10 Dakikası Bir Ömre Bedel

Isparta Belediyesi’nce bu yıl 13.’sü düzenlenen Uluslararası Gül Festivali’nin ikinci günü Gül Bahçelerinin gezilmesiyle başlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Haziran 2013 13:30
10 Dakikası Bir Ömre Bedel

Isparta Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve çok sayıda vatandaş Yakaören Köyü’nde bulunan bir gül bahçesini gezdi, gülleri topladı. Başkan Günaydın, gül bahçelerinde geçirilen 10 dakikanın bir ömre bedel olduğunu söyledi.

Vatandaşlarla birlikte gül toplayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın cennetten bir parça olduğunu söylerken, bu güzelliklerin hiçbir zaman kaybedilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Gülün suyunun ve yağının yanı sıra şu anda Isparta’da kozmetik alanında da ciddi gelişmeler yaşandığını ifade eden Başkan Günaydın, “Gülü Isparta Belediye Başkanı olarak önemsiyorum ve önemsenmesini istiyorum” dedi.

Gülün ileriye götürülmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Günaydın, Çin ve Japonya’nın dahi gülü ülkelerine götürmek ve endüstriye kazandırmak istediklerinden bahsetti. Gülün Isparta’daki öneminden de bahseden Başkan Günaydın, şehre ekonomik bir katkı sağladığını belirtti.

Isparta gülünün kısa bir süre açtığını ve bunun dışarıdan gelen vatandaşlar tarafından da görülemediğini dile getiren Günaydın, gülü simgeleştirmek için yaptıkları çalışmaları anlattı.

Her biri birbirinden ayrı 28 metrelik gül heykelleri yaptıklarını ve bunlarında bu hafta yelerine montajına başlanacağını aktaran Günaydın, Kaymakkapı Meydanı’nda da küçük boyutlarla gül heykelinin yapıldığını dile getirerek, “Isparta gülünün tanıtımı için üzerime düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Gül bahçesi ziyaretinin ardından misafirlere gözleme ve ayran ikramında bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum