10 Kasım Tartışması!

AK Parti Belediye Başkan Adayı Memduh Oğuz ile CHP Gelendost Belediye Başkan Adayı Lokman Kumcu arasında 10 Kasım mesajı üzerinden ilginç bir tartışma yaşadı. İşte o tartışma…

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2013 15:14
10 Kasım Tartışması!

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75’nci yıl dönümü nedeniyle sosyal paylaşım sitesindeki hesabından bir mesaj yayınlayan AK Parti Belediye Başkan Adayı Memduh Oğuz “Milli bağımsızlığımızı sağlayıp Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mıstafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıldönümünde rahmetle anıyoruz. Milletimiz Cumhuriyetimizin 100. yılına Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 vizyonu gerçekleştirmek üzere hazırlanmaktadır. Cumhuriyetin 100. yılında lider Türkiye milletlerarası münasebetlerde bir denge unsuru olacaktır. 2023 yılında Isparta ülkeye ve tüm dünyaya ışık saçan bir İlim Şehri olacaktır. Bu amacın gerçekleştirilmesi ecdadımızın ruhunu şad edecektir” dedi. (Yazım yanlışları sayın Oğuz’a aittir)

Bu mesaja yorum yapan CHP’li Lokman Kumcu “Gúnün anlam ve öneminin yanına siyaseti de eklemeniz saçma olmamış mı sizce” dedi.

Bunun üzerine Oğuz “Lokman bey,benim değerli kardeşim. 2023 yılında Türkiye dünyada bir denge unsuru olacak,Isparta da ülkemizin ve dünyanın ilim merkezi olacak dedim.Atatürk'ün ve ecdadımızın bu söylemden ruhları şad olur. Gelin fikir ayrılıklarımızı bir zenginlik kabul edip elele bu amaca yürüyelim” ifadelerini kullandı.

Kumcu, başka bir mesajla yine Memduh Oğuz’a yine cevap verdi. Kumcu, “ÖMRÜNÜ ÜLKE KAZANIMI İÇİN ÇABA SARFEDENLE ,ÜLKEYİ MAHVEDENLER KARIŞTIRILMASIN lütfen” diye Başbakan Erdoğan’ı ülkeyi mahvetmekle suçladı.

AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Memduh Oğuz “Sert, kavgacı, farklı düşüncede olanlara hakaret eden yaklaşım bize göre değil. Biz Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Mevlana,Hacı Bektaş çizgisinin devamıyız. Yani "yaratılanı hoş gördük yaratandan ötürü" düşüncesindeyiz. Ülkemize hizmet etmiş herkese ayırım gözetmeden şükran duyarız. Husumetlerle, kavgalarla, hakaretlerle işimiz yok. Sevgi, barış, kardeşlik ve karşılıklı saygı var. Lokman Bey de bizim bu anlamda kardeşimiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozdurmasın” diyerek tartışmayı yumuşatmayı başardı.

Kumcu bu mesaj üzerine “Sağolun” dedi.

Yaşanan bu tartışma seçim sürecinde tarafların sadece miting meydanları, kahve toplantıları gibi ortamların yanı sıra sosyal medyada da karşı karşıya geleceklerini gösterdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum