10 Kasım Yas Değil Mücadele Günü

Isparta Ulusal Güç Birliği, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75’nci yıldönümünde Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. Anıta karanfil bırakan kalabalık grup, hep bir ağızdan andımızı okudu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2013 22:06
10 Kasım Yas Değil Mücadele Günü

Isparta Ulusal Güç Birliği, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75’nci yıldönümünde Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. Grup saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtına karanfil bıraktı.
Grup adına yapılan açıklamada “Emperyalist işgale karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu olmuş, yapmış olduğu devrimlerle ülkeyi aydınlığa kavuşturmuş büyük bir liderdir Atatürk.



 1930’larda Avrupa faşist diktatörleri iktidara getirirken, Türkiye’de insanın kulluktan yurttaşlığa yükseltildiği devrimleri gerçekleştirmiştir. Halkın yönetimi olan Cumhuriyeti kumuştur. İşte bu yüzden 10 Kasım yas günü değildir. Türkiye Cumhuriyetinin bölünmesine ve yok edilmeye çalışılmasına karşı büyük bir mücadele günüdür. Cumhuriyetin değerlerine her alanda saldırılmaktadır. Milli kimliğin, milli bilincin, milli uyanışın, milli direnişin yok edilmesi için yaşamın her alanı denetim ve kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır. İnsanlar baskıyla sindirilmekte, özgürlükleri kısıtlanmaktadır. Bugün ülkenin başbakanı kız ve erkeklerin aynı ortamda bulunmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiriyorsa buna karşı önlemlerin alınacağı açıklaması yapabiliyorsa ülke ortaçağ zihniyetine sürükleniyor demektir. Bu gericiliğe geçit vermeyeceğimizi buradan ilan ediyoruz” denildi.

Açıklamada “Atatürk’ün manevi huzurunda, ona inanan özgür düşünceli yuttaşlar olarak bir kez daha haykırıyoruz; Atatürk devrimleri asla çağdışı rejime dönüştürülemeyecek,devrimler ;gerici-bölücü unsurlar temizlenerek tamamlanacaktır. Atatürk’ün kurduğu özgür,laik,çağdaş Cumhuriyet sonsuza kadar yaşatılacaktır” ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın ardından hep bir ağızdan andımız okundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.