10 Yerleşim Yeri, Dönümlerce Arazi Zarar Gördü

10 Yerleşim Yeri, Dönümlerce Arazi Zarar Gördü

Yayınlanma:
10 Yerleşim Yeri, Dönümlerce Arazi Zarar Gördü

Geçtiğimiz cumartesi günü başlayan ve uzun süre etkisini sürdüren sağanak yağış ilimizi olumsuz etkiledi. DSİ 18. Bölge Müdürlüğü yetkilileri yağışın ardından yaptıkları saha çalışmalarında Isparta’da zarar gören bölgeleri tespit etti.

Geçtiğimiz gün ilimizde yaşanan sel felaketinin ardından kanallar, dereler taşmış ve birçok tarla, bağ, bahçe, ev hasar görmüştü. Felaket sonrası hemen harekete geçen DSİ 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri ilimizde oluşan olumsuz manzaraların tespitini yaparak rapor haline getirdi.

BÖLGE TAŞKIN KOORDİNE MASASI KURULDU
28 Mart’ta meydana gelen sel felaketi sonrası DSİ Bölge Müdürlüğü’nde oluşturulan Bölge Taşkın Koordine Masası sayesinde ilimizde an be an gelişmeler takip edildiği öğrenildi. Alarm durumuna geçen DSİ yetkililerinin gecenin geç saatlerine kadar sahada araştırma yaptıkları ifade edildi.

İŞTE MEYDANA GELEN TAŞKIN BÖLGELERİ
Yapılan araştırma sonrası İlimiz Sücüllü deresi ve Gelendost çayı üzerinde bulunan yerleşim yerleri, Yalvaç İlçesi Salur Mahallesi, Hüyüklü Kasabası, Yağcılar, Eğirler, Madenli, Bağıllı Köyleri ve Pupa çayı güzergâhında bulunan B.Kabaca kasabasının zarar gördüğü tespit edildi. Yine Burdur ve Afyonkarahisar’ın büyük bölümünün de yağıştan etkilendiği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.