10 Yıllık Hayal Gerçekleşiyor

Gül Küçük Sanayi Sitesinde okul alanı olarak ayrılan ve yıllardır çeşitli yollarla satılmaya çalışılan alana TOBB tarafından yaptırılan Meslek Lisesinin inşaatına başlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Eylül 2014 23:58
10 Yıllık Hayal Gerçekleşiyor

Gül Küçük Sanayi Sitesinde yıllardan beri atıl duran okul alanı Gül Küçük Sanayi Sitesi İşetme Kooperatifinin girişimler ve TOBB’un finansörlüğü ile nihayet yapılacak. Sanayi sitesi içine yapılacak olan meslek lisesinin ara eleman yetiştirme konusunda Türkiye’ye örnek olacağı belirtiliyor. İnşaat için hafriyatı alınan 24 derslikli okulun önümüzdeki eğitim öğretim döneminde öğrenci alması bekleniyor. Gül Küçük Sanayi esnafı uzun yılardır okul alanı olarak ayrılan yerde bir meslek lisesi açılmasını talep ediyordu.

ESNAFTAN ÖRNEK BİRLİKTELİK
Çalışmaları bizzat takip eden Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı okul konusunda kendilerine destek veren TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Boyacı okul için büyük emek sarf ettiklerini söyleyerek “bu sanayi kurulurken okul alanı olarak ayrılan saha daha önceki yönetimler tarafından elden çıkarılmaya çalışıldı. Biz sanayi esnafı olarak ise ara eleman sorununu çözecek bir meslek lisesi yapılmasından yana olduğumuzu söyledik. Nihayet hayaller gerçek oluyor. Okulumuz yapıldıktan elinden iş gelen ara elemanlar yetişecek” dedi.

YERİNDEN EĞİTİM ÖRNEĞİ
İnşaat işini Ankara merkezli Beşer Mühendisliğin üstlendiği okulun yerinden eğitim konusunda Türkiye’ye örnek olması bekleniyor. Zira yıllardan beri sanayi esnafı tarafından dile getirilen çırak ve ara eleman sorunun Gül Küçük Sanayi Sitesine yapılacak meslek lisesi ile ortadan kalkacağı düşünülüyor.24 derslikli meslek lisesinde öğrenim görecek öğrenciler aynı zamanda sanayi esnafının yanında staj görebilecek.



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum