100 Bin Fidan Toprakla Buluşacak

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından bu sezonda 100 bin ağaç fidanı ve 10 bin adet gülfidanının toprakla buluşturulması hedefleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2014 15:49
100 Bin Fidan Toprakla Buluşacak

Ayrıca şehir içerisine sümbül, bahar çiçekleri de olmak üzere 400 bin adet lale dikildi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu, ardından da müdürlük tarafından sürdürülen ağaç fidanlarının toprakla buluşturulması çalışmalarına katıldı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ağaç fidanlarının bazılarını da kendisi toprakla buluştururken yaptığı değerlendirmede, şu ana kadar Isparta’ya bu sezon 400 bin adet lale dikildiğini, bunların içerisinde sümbül ve bahar çiçeklerinin de bulunduğunu söyledi. Günaydın, bahar aylarını müjdeleyecek olan lalelerin yanı sıra da 100 bin adet ağaç fidanının toprakla buluşturulacağını aktardı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “50 sene de başkanlık yapsam yine de ilk işlerimden birisi her yeri ağaçlandırmak olur. Şehrimizde her boş alanı ve park yerlerini ağaçlandırıyoruz ve ardından da yeşillendirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar son bir yıl içerisinde Davraz, Vatan, Hızırbey, Binbirevler, Fatih, Akkent TOKİ Mahallelerinde park düzenlemelerimizi tamamladık.

Bu sezon içerisinde de yine 100 bin adet ağaç fidanı dikme hedefimiz var. Bu hedefimizin şu anda 10 bin adedini gerçekleştirdik. Yine şehrimize geçen yıldan buyana 50 bin adet kadar gülfidanı dikildi. Bu sezonda da 10 bin adet daha gülfidanını dikmiş olacağız. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’müz kış aylarında ağaç dikimi, belli yerlerde budama ve bakım çalışmalarını gerçekleştirirken, yaz aylarında da bunların sulama işlemlerini gerçekleştiriyor.

Şu anda diktiğimiz ağaçların gelecekte şehrimize ne kadar büyük katkılar sağlayacağı görülecektir. Şehrimiz tamamen yeşile bürünecektir. Isparta Belediyesi olarak çalışılmayan günümüz yok. Hemen her birimimiz 24 saat çalışmalarını sürdürüyor. 24 saat çalışmak zorundayız, belli hedeflerimiz var ve bu hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Park Bahçeler Müdürlüğü’nün tüm ekibine ve özellikle arazide görev yapan arkadaşlarıma yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.