100 Kilometrede 2 Lira Harcıyor

100 Kilometrede 2 Lira Harcıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2015 15:48
100 Kilometrede 2 Lira Harcıyor

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü Öğrencilerinin yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalıştıkları Elektrikli otomobiller Isparta Valiliği önünde Vali Vahdettin Özkan ve vatandaşlara tanıtıldı. Saatte 85 km hıza ulaşan araçlar 100 km’de sadece 2 liralık enerji harcıyor.

TÜBİTAK tarafından 3 – 10 Ağustos tarihinde Kocaeli’nde yapılacak olan yarışlara katılacak olan araçlar motor aksamı hariç tamamı SDÜ’de okuyan öğrenciler tarafından geliştirildi. Vali Vahdettin Özkan aracı yakından inceleyerek, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan ve Aracın Üretiminde görev alan öğrencilerden araçla ilgili bilgi aldı.


Araçların TÜBİTAK adına danışmanlığını yürüten Fizik uzmanı Hidayet Yıldız araçların birinin 100 Km’de 2 Lira diğerinin ise 3.5 liralık enerji harcadığını belirterek araçlarının maliyetinin ise 50 Bin ve 115 bin lira olduğunu ve TÜBİTAK’ın istediği yerlilik şartlarına göre üretildiğini kaydetti.

Araçları inceleyen Vali Vahdettin Özkan, SDÜ’de bu tür çalışmaların olmasının kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu, ülkemizin kalkınmasında alternatif enerji kaynaklarının kullanımın artık ön planda olduğunu, belirterek yapılacak yarışmalarda öğrencilere başarılar diledi.

Vali Özkan “Bu gün dünyada önemli bir alanda, alternatif enerji kaynaklarına erişimi sağlamak ve bunlarla ilgili teknolojileri alıp etkin bir şekilde kullanabilmek çok önemli. Bu proje buna hizmet etmektedir ve ilimizdeki üniversite tarafından üretilmesi çok önemlidir. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizde tebrik ediyor ve yapılacak olan yarışmalarda başarılar diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum