102 Milyonluk Bütçe Karara Bağlanacak

102 Milyonluk Bütçe Karara Bağlanacak

Yayınlanma:
102 Milyonluk Bütçe Karara Bağlanacak

Isparta İl Özel İdaresi’nin 102 milyon lira olan 2018 Yılı Mali Bütçesi İl Genel Meclisinde karara bağlanacak. Böylece, Meclisin 20 gündür devam eden bütçe görüşmeleri de bu toplantı ile sona erecek. 

Gerek TBMM gerekse yerelde yani illerde İl Genel Meclisi ve Belediye Meclislerinde ‘Bütçe Ayı’ olarak bilinen Kasım ayının gelmesiyle birlikte Isparta’da her iki mecliste bütçe görüşmeleri bu ayın ilk haftasında başladı. Belediye Meclisinde ilk hafta sona eren görüşmeler, İl Genel Meclisinde ise yarın itibariyle tamamlanacak. 

İL ÖZEL İDARESİ’NİN BÜTÇESİ PLAN 

BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ 

Bu doğrultuda, İl Genel Meclisinde, 1 Kasım günü yapılan Kasım ayı ilk toplantısında gündemin 1. Maddesinde yer alan Isparta İl Özel İdaresi’nin 2018 Mali Yılı Bütçe Tasarısı hazırlanarak meclisin onayına sunulmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmişti. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun kendisine havale edilen bütçe ile ilgili raporunu aradaki süre zarfında hazırlayıp bugün yapılacak olan meclise sunması bekleniyor. 

İL ÖZEL İDARESİ’NE 

102 MİLYONLUK BÜTÇE 

Bilindiği gibi; 2017 Yılı Bütçesi 88 milyon lira olan İl Özel İdaresi, bu yılki Bütçe miktarını yaklaşık % 16 oranında artırarak 102 milyon lira olarak öngörmüştü. Böylece, 14 milyon liralık bir artış yaşanan bütçenin mecliste nasıl bir tepki ile karşılanacağı ise merak konusu. 

KRİTİK BÜTÇE 

OYLAMASI BUGÜN 

Söz konusu, Isparta İl Özel İdaresi’nin 102 milyon lira olan 2018 Yılı Mali Bütçesi bugün İl Genel Meclisinde oylanarak karara bağlanacak. Böylece, Meclisin 20 gündür devam eden bütçe görüşmeleri de bu toplantı ile sona erecek. Kanun gereği bütçe oylamaları meclis üyeleri için tek tek yani isim isim yapılıyor. Her bir meclis üyesi ismi okunduğunda bütçeye ‘kabul’ veya ‘red’ oyu verdiğini beyan ediyor. 

SUNUMLAR BİTTİ, SIRA 

BÜTÇE OYLAMASINDA 

İl Genel Meclisinin Kasım ayı son toplantısı yarın saat 10.00’da Meclis Başkanı Ali Bolat başkanlığında gerçekleştirilecek. Bilindiği gibi, 1 Kasım’da başlayan toplantılarda ilk olarak gündemdeki maddeler karara bağlanmış ardından İl Müdürlerinin performans sunumları gerçekleştirilmişti. Son olarak ise bütçe görüşülüp toplantılar bugün itibariyle sona ermiş olacak. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.