11 Devlet Memuruna Gezi Soruşturması

Haziran ayında yaşanan Gezi Park Eylemleri ile ilgili şok iddia. Isparta’da Gezi Park eylemlerine katıldığı ileri sürülen 11 devlet memuru hakkında idari soruşturma açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Kasım 2013 16:19
11 Devlet Memuruna Gezi Soruşturması

Haziran ayında yaşanan Gezi Park Eylemleri ile ilgili şok iddia. Isparta’da Gezi Park eylemlerine katıldığı ileri sürülen 11 devlet memuru hakkında idari soruşturma açıldı. Konuyla ilgili değerlendirme yapan CHP İl Başkanı Şenol, hükümete yüklenerek “Bu neyin soruşturması?” diye sordu.

Haziran ayında bir anda bütün yurda yayılan Gezi eylemleri ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre Isparta’da düzenlenen Gezi Eylemleri’ne katıldığı ileri sürüklen 11 kamu görevlisi hakkında idari soruşturma başlatıldı.

KURUM AMİRLERİ İFADEYE ÇAĞIRDI
Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere çeşitli kamu kurumlarında görev yapan 11 devlet memuru hakkında başlatılan idari soruşturma kapsamında şahıslar kurum amirleri tarafından ifadeye çağrıldı.

BAŞBAKAN EMİR VERDİ CADI AVINA ÇIKTILAR
Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, söz konusu soruşturmaların Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla yapıldığını ileri sürdü. Şenol, “Gezi eylemlerinin ardından Başbakan talimatıyla adeta cadı avına çıkıldı. Öğrenci, memur kimler Gezi Eylemlerine katıldı diye ciddi bir araştırma yürütüldü. Isparta’da da şu ana kadar tespit edebildiğimiz 11 devlet memuru hakkında idari soruşturma başlatıldı ve bu kişiler kurum müdürleri yada yetkilileri tarafından ifadeye çağrıldı” dedi.

DEMOKRATİK TEPKİ
Şenol, “Bu eylemler tamamen meşru, yasal eylemler. Demokratik tepki gösterilen eylemler. Eğer ortada bir suç, bir kamu malına zarar verme durumu varsa bu şahıslar hakkında işlem başlatılır gereği yapılır. Ancak Isparta’da düzenlenen Gezi eylemleri tamamen sağduyulu, demokratik tepkiler çerçevesinde değerlendirilecek eylemlerdir” dedi.

MUHALİF HER EYLEME TERÖR EYLEMİ MUAMELESİ
Hükümete de sert eleştiriler yönelten Şenol, “AKP yöneticileri ve Başbakan Erdoğan her fırsatta demokrasi, ileri demokrasi nutukları atıyor. İşte bunların ileri demokrasisi bu. Hükümete karşı yapılan büyün eylemler terör eylemi muamelesi görülüyor. Muhalefet sindirilmeye çalışılıyor. Bu yaşananlar faşizm değilse nedir?” diye sordu.

KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ
Gezi eylemlerine katılan devlet memurları hakkında açılan idari soruşturmaları yakından takip ettiklerini kaydeden Şenol, “Biz CHP olarak bu konunun takipçisiyiz. Konuyla ilgili de gerekli mercilerden detaylı bilgileri aldıktan sonra biz de gereğini yapacağız” dedi.

ISPARTA’DA SAĞDUYU HAKİMDİ
İstanbul Gezi Parkı’nda yaşanan olayların ardından Isparta’da da 31 Mayıs’ı 1 Haziran’a bağlayan gece çoğu öğrenci binlerce kişi Kaymakkapı Meydanı ve Hükümet Meydanı’nda hükümeti protesto etmişti.
Protesto gösterileri sırasında polis sabaha karşı dağılın uyarısına uymayan göstericilere biber gazı ve copla müdahale etmiş, çok sayıda gösterici göz altına alınmıştı. Eylemler hafta boyu devam etmiş. Ancak Isparta’da hem göstericilerin hem de polisin sağduyulu yaklaşımı istenmeyen olayların yaşanmasını engellemişti.

GEZİ EYLEMLERİ İLE İLGİLİ HABER VE GALERİLER İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum