11 Milyon Lira Paravan Şirketlere 43 Defada Aktarıldı

11 Milyon Lira Paravan Şirketlere 43 Defada Aktarıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2015 10:26
11 Milyon Lira Paravan Şirketlere 43 Defada Aktarıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermayesi İşletme Müdürlüğünde zimmete geçirildiği iddia edilen 11 milyon 465 bin liranın paravan şirketlere 43 defada aktarıldığı iddia edildi.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SDÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünde zimmetine para geçirdiği iddiasıyla 23 kişiyi gözaltına almış, şüphelilerden 12'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Şüphelilerin soruşturma aşamasında işletmenin günlük hesap dokümanının geldiği elektronik posta adresini kullanmadığı, bu nedenle hesap dökümlerini gösteren belgelerin olmadığı, aynı zamanda muhasebe kayıtlarının tutulmadığını söyledikleri, bu şekilde soruşturmayı sekteye uğratmaya çalıştıkları kaydedildi.

Şüphelilerin emniyet yetkililerine olmadığını söyledikleri hesap dokümanını, müdürlüğü denetleyen Maliye Bakanlığı müfettişlerine verdiklerini belirleyen ekiplerin söz konusu belgeleri bakanlık müfettişlerinden elde ettikleri ifade edildi.

Ele geçirilen Döner Sermayesi İşletme Müdürü M.O'nun kaşe ve imzasını taşıyan "aslı gibidir" ibaresi bulunan dokümanda, şüphelilerin paravan şirket olduğu belirtilen şirketlere 11 milyon 465 bin lirayı en fazlası 977 bin lira olmak üzere 43 defada aktardığı tespit edildi.

Yapılan incelemede, döner sermayenin söz konusu şirketlerden herhangi bir alımda bulunmadığı anlaşıldı.

Öte yandan şüphelilerden M.O'nun ifadesinde, mahkemede delil olarak gösterilen imzalı hesap dokümanından haberdar olmadığını, belgelerin nereden temin edildiğini de bilmediğini söylediği bildirildi.

Polisteki ifadesinde hesap dokümanının asıllarının işletme arşivinde imzasız olarak bulunduğunu belirten M.O, belgenin tahakkuk şefi E.Y'nin kendisine bilgi vermeden arşivlenmesinin sebebini bilmediğini öne sürdü.
Tahakkuk şefi E.O. ise hesap doküman çıktılarının nereden alındığını bilmediğini ifade etti.

Olayın geçmişi
Yaklaşık 7 ay süren teknik takibin ardından Isparta, İstanbul, Bursa, Samsun ve Elazığ'da çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermaye İşletme Müdürü M.O'nun da bulunduğu 23 kişiyi gözaltına alınmış, zanlılardan 12'si tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum