11 Proje Kabul Edildi

TÜBİTAK 2010 Eylül dönemi araştırma projeleri sonuçları açıklandı. Süleyman Demirel Üniversitesi’nden toplam 11 adet araştırma projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2011 22:29
11 Proje Kabul Edildi

TÜBİTAK 2010 Eylül dönemi araştırma projeleri sonuçları açıklandı. Süleyman Demirel Üniversitesi’nden toplam 11 adet araştırma projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Kitiş, önceki dönemlerde üniversitemiz tarafından kazanılan araştırma projesi sayısı (1001, 3501 projeleri) 4-5 civarında iken bu rakamın 11’e çıkmasıyla büyük başarı elde edildiğini belirtti.

Prof. Kitiş kabul edilen 11 adet Tübitak projelerinden üniversitemize yaklaşık 1,6 milyon TL lik bir bütçe geleceğini bildirdi. Prof. Kitiş bu yüksek bütçenin yanı sıra TÜBİTAK araştırma projelerinin diğer önemli bir avantajının da araştırma görevlisi kadrosu bulamayan lisansüstü öğrencilerinin bu projelerde ücretli bursiyer olarak çalışabilmesi olduğunu belirtti. Yaklaşık 25 adet SDÜ lisansüstü öğrencisi bu projelerde ücretli bursiyer olarak çalışabilecek. Kazanılan TÜBİTAK ARDEB proje sayısı baz alındığında SDÜ ülkemizdeki tüm üniversiteler, kamu araştırma merkezleri ve enstitüler arasında (yaklaşık 200 adet) 7. sırada yer aldı.

2010 Eylül döneminde TÜBİTAK ARDEB’e önerilen proje sayısı baz alındığında SDÜ 1. sırada yer almıştı. Prof. Kitiş, son aylarda SDÜ’de artan proje performansının temel nedenlerinden birinin Mayıs 2010’da yürürlüğe giren ve öğretim elemanlarını motive eden 'Proje Yaz Destek Al' programı olduğunu belirtti. Bu program dahilinde şu ana kadar SDÜ’lü öğretim elemanlarına yazdıkları tüm ulusal ve uluslararası projeler için yaklaşık 600 bin TL destek sağlanmış olup, sadece TÜBİTAK 2010 Eylül dönemi araştırma projelerinden (diğer desteklenen ulusal ve uluslararası projeler dahil edilmeden) üniversitemize yaklaşık 1,6 milyon TL lik bir geri dönüş oldu. Dolayısıyla, 'Proje Yaz Destek Al' programı mali yönden de karlılığını ispatladı.

SDÜ Rektörlüğü kazanılan bu başarılardan dolayı tüm proje yürütücülerini ve çalışanlarını kutladığını belirtti. 2010 Eylül döneminde Tübitak araştırma projesi kazanan yürütücülerimizin isimleri alfabetik sırada aşağıda listelenmiştir.

Prof. Dr. Abdullah Avey, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği

Yrd. Doç. Dr. Alper Kuşçu, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Doç. Dr. Atila Gül, Orman Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı

Yrd. Doç.Dr. Bilgin Güller, Orman Fakültesi, Orman Endüstrisi Mühendisliği

Yrd. Doç.Dr. Ebru Taysi, Fen Edebiyat Fakültesi, Psikoloji

Prof. Dr. Emin Cafer Çilek, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Maden Mühendisliği.

Yrd. Doç.Dr. Gökhan Civelekoğlu, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Çevre Mühendisliği

Yrd. Doç.Dr. Habil Kalkan, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği

Doç. Dr. Halil Turgut Şahin, Orman Fakültesi, Orman Endüstrisi Mühendisliği

Yrd. Doç. Dr. Murat Koru, Teknoloji Fakültesi, Enerji Sistemleri Mühendisliği

Doç. Dr. Recep Ay, Ziraat Fakültesi, Bitki Koruma

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.