111 Milyon TL’ye Hükmedecek

Isparta Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Osman Aydın, dün ilk kez basın karşısına çıktı. KHB sürecinin bilinmeyenlerini anlatan Genel Sekreter Osman Aydın, Isparta’da 111 Milyon TL’ye hükmedecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Kasım 2012 14:50
111 Milyon TL’ye Hükmedecek

Isparta Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Osman Aydın, dün ilk kez basın karşısına çıktı. KHB sürecinin bilinmeyenlerini anlatan Genel Sekreter Osman Aydın, Isparta’da 111 Milyon TL’ye hükmedecek. Bünyesindeki 6 hastanenin tüm ihaleleri tek elden yapılacak.

Genel Sekreter Osman Aydın, Genel Sekreterlik bünyesinde Isparta Devlet Hastanesi, Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Isparta Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Yalvaç ve Şarkikaraağaç Devlet Hastaneleri olmak üzere toplam 6 hastanenin bulunduğunu aktardı. Aydın, bu hastanelerin yönetim, işleyiş ve denetiminin genel sekreterlik tarafından yapılacağını ifade etti.

İl Genel Sekreterliği’nin altında Tıbbi, İdari ve Mali Hizmetler Başkanlarının bulunacağını belirten Aydın, “Her hastanede de hastane yöneticileri bulunacak. Isparta Devlet Hastanesi’nde hastane yöneticisi ayrı iken diğer 5 hastanede hastane yöneticileri aynı zamanda başhekimlik görevini de yapacaklar. Her hastanemizde idari ve mali müdür, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, başhekim yardımcıları ve müdür yardımcıları bulunmaktadır” şeklinde bilgi verdi.

HEDEF TUTMAZSA SÖZLEŞME SONLANACAK
İl Genel Sekreterlik bünyesinde görev alanların sözleşmeli statüde yer aldığını belirten Aydın, “Sözleşme süreleri 26 ay olup 2014 yılı sonuna kadardır. Birlikler bakanlığımızın yapacağı özel hizmet alımı yoluyla her 6 ayda bir denetlenecek genel sekreter, daire başkanları, hastane yöneticileri ve başhekimlere değerlendirme puanları verilecek. Birlik hedeflerini tutturamayan idarecilerin görevine sözleşme süresi beklemeksizin son verilecektir” dedi.

GENEL SEKRETERİN SÖZLEŞMESİ İPTAL OLURSA HEPSİ YANACAK
Bir üst yöneticinin sözleşmesi fesih edildiğinde alt kademelerin sözleşmeleri de otomatik olarak fesh olacağını belirten Aydın, “Örneğin birlik sekreterinin sözleşmesi fesh olursa birlik kapsamındaki tüm idari kadro fesh olacak, hastane yöneticisinin sözleşmesi fesh olursa o hastanedeki tüm idarecilerin sözleşmesi fesh olacaktır” bilgisini verdi.

İHALELER TEK ELDEN YAPILACAK
İl Genel Sekreterliği bünyesindeki tüm hastanelerin ihalelerinin tek elden yapılacağını da açıklayan Genel Sekreter Osman Aydın, “Birlik kapsamında yapılan tüm harcamalarda mali işler başkanlığımızda oluşturulacak muhasebe birimi tarafından yapılacak ve denetlenecektir” dedi.

KARARGAH GÜLKENT
İl Genel Sekreterlik birimimiz geçici olarak Isparta Devlet Hastanesi Gülkent ek binamızdaki idari katta hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Aydın, “2 ay içerisinde Sağlık Müdürlüğü binasına yada il defterdarlık binamızın karşısında yapılmakta olan sağlık müdürlüğümüzün yeni binasına taşınmayı hedefliyoruz.” dedi.

7 BİN OLAN YÖNETİCİ SAYISI 4 BİNE DÜŞTÜ
İl Genel Sekreterliklerinin oluşmasıyla birlikte Türkiye genelindeki 7 bin yönetici sayısı 4 bine düştü. Genel Sekreter Osman Aydın, Isparta’da da yönetici sayısında azalma olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.