112 Acil Eski Müdürü Volkan Gökçe Ağır Ceza'da yargılanacak

Volkan Gökçe'nin İhaleye fesat karıştırma suçundan Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına karar verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2012 11:17
112 Acil Eski Müdürü Volkan Gökçe Ağır Ceza'da yargılanacak

112 Volkan olarak anılan Volkan Gökçe ile ilgili yapılan suç duyurularını değerlendiren Isparta 1. Sulh Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı vererek Volkan Gökçe'nin İhaleye fesat karıştırma suçundan Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına karar verdi.

112 Acil Çağrı Merkezinde yapılan işlemlerde yolsuzluk olduğu yönündeki iddiaları bugüne kadar birçok defa gündeme getirmiştik. İddialar üzerine 112 Volkan olarak bilinen Volkan Gökçe'ye karşı Görevi Kötüye Kullanma suçundan TCK'nın 257/1, 43/1 ve 53 maddeleri uyarınca cezalandırılması istemi ile kamu davası açılmıştı.

Isparta 1. Sulh Ceza Mahkemesi Volkan Gökçe ile ilgili iddiaları ve kendilerine eski bir 112 çalışanı tarafından ulaştırılan bilgi ve belgeleri inceleyerek yeni bir kara'r verdi. 112 Acil Çağrı Merkezi eski müdürü Volkan Gökçe 1. Sulh Ceza Mahkemesinin kararına göre TCK nın 235/1-3,53/1 maddeleri uyarınca İhaleye fesat karıştırma suçundan İsparta Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.
 
İDDİA İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA
112 Acil Çağrı Merkezi eski Müdürü Volkan Gökçe İhaleye fesat karıştırma suçundan İsparta Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak. Volkan Gökçe ile ilgili gazetemize ulaşan bilgi ve belgeleri daha önce defalarca gündeme getirmiştik. Gülses'in yayınları üzerine hakkında Görevi Kötüye kullanma suçundan kamu davası açılan Volkan Gökçe eski bir 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanın şikayetleri ve mahkemeye sunduğu deliller üzerine Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak. Gülses'in ulaştığı İsparta 1. Sulh Ceza Mahkemesinde Volkan Gökçe ile ilgili verilen kararda oldukça çarpıcı iddialar var.

1 MİLYON 530 BİN TL'LİK HARCAMA
Isparta 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararda "Soruşturma izni verilen 16 madde ile ilgili olarak Ek 1/1'de 33 kalem, Ek,20'de ise 13 kalem olarak ayrıntılı dokümanı bulunan alımların tamamının doğrudan temin yolu ile ancak usulüne uygun olarak teklif mektupları alınıp değerlendirilme yapılmadan gerçekleştiği, Sanığın verdiği talimatlar ile gerekli evrakların düzenlenmesini memurlardan istediği onlarında hazırladıkları, ilgili firmaları sanığın çağırarak bas basa görüşüp pazarlık ederek, teklif mektuplarını da hazırlattırıp en ucuz ve uygun veren firmadan malları alıp kuruma getirdikten sonra diğer işlemlerin yapıldığı, teklif mektuplarını şüphelinin bazen bizzat kendisinin dağıtıp aldığının   olduğu, bazen yazılı teklif dahi alınmadan pazarlık usulü malların alınarak prosedürün bilahare tamamlandığı, bu şekilde belirtilen malzemelerin alınarak yukarıda belirtilen  1.530.898,00 TL'nin firmalara ödendiği" denilerek 1 milyon 530 bin 898 TL'lik harcamanın incelenmesi gerektiği belirtiliyor.
 
MALZEME VAR ÖDEMESİ YOK
Volkan Gökçe ile ilgili iddialar bununla da sınırlı eğil. Bunların dışında 17'inci madde olarak belirlenen kısımda ise Ek 3/2'deki malzemelerin 2009-2010 yıllarında benzeri usulle satın alındığı, bu malzemeler ve yukarıda belirtilen Ek 1/1'deki 33 kalem ve Ek 20'deki 13 kalem malzemelerin ve alımların tamamının 112 Acil Serviste halen olduğu ancak Ek 3/2'deki malzemelere henüz hiçbir ödemenin yapılmadığının belirlendiği iddiaları yer alıyor.

Mahkeme bunları değerlendirerek sanığın Kamu Kurum veya Kuruluşları adına yapılan mal alım ve satımlarına dair fesat karıştırdığı ve bu eylemi nedeniyle de kamu kurumunda zararın meydana geldiği sanığın eyleminin vasıflandırılması ve delillerin değerlendirilmesinin üst görevi Ağır Ceza Mahkemesi görev ve yetkisi içerisinde kaldığı değerlendirilerek dosya kapsamının Ağır Ceza mahkemesine gönderilmesine karar veriliyor.

KAMU DAVASI DEVAM EDİYOR
1. Sulh Ceza mahkemesinin verdiği kararın hüküm bölümünde Görevi Kötüye Kullanma suçundan kamu davasının açıldığı belirtilerek "TCK'nın 257/1,43/1,53 maddeleri uyarınca cezalandırılması istemi ile kamu davası açılmış ise de sanığın eyleminin İhaleye fesat karıştırma suçunu oluşturabileceği, TCK'nın 235/1-3,53/IMaddesi kapsamında kaldığı, TCK 235/l-3Maddesi gereğince yargılama yapma görevinin Ağır Ceza Mahkemesinin görevinde kaldığı, delillerin takdir ve ifasının üst dereceli mahkeme olan Ağır Ceza Mahkemesine ait olduğundan CMK 3,4,5 ve 5235 S. Yasanın 10,11 maddeleri gereğince Mahkememizin Görevsizliğine, Sanık hakkında TCK'nın 235/1-3, 53/1 maddeleri uyarınca yargılama yapmak üzere, dosyanın yetkili ve görevli İsparta Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmek üzere İsparta Cumhuriyet Başsavcılığının tevdiine" şeklinde karar veriliyor.

ÖNER'İNDE ADI GEÇİYOR
Eski bir 112 acil çalışanı tarafından yapılan şikayet üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi eski Müdürü Volkan Gökçe hakkında açılan soruşturma dosyasında dönemin valisi, CHP Milletvekili Ali Haydar Öner'in de adı geçiyor.  Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca gönderilen dosya Yargıtay'da ayrılarak Volkan Gökçe'nin yargılanmasına, dönemin valisi Ali Haydar Öner'in ise milletvekili olduğu için dokunulmazlığı bulunduğu için yargılanamayacağına karar veriliyor.

Eski 112 çalışanı Volkan Gökçe ile ilgili İsparta 1. Sulh Ceza Mahkemesine sunduğu belgelerde dönemin valisi Ali Haydar Öner'in de yargılanmasını tal^p ediyor. 1. Sulh Ceza Mahkemesi konuyla ilgili aldığı kararda "112 Acil Çağrı Merkezinin suç tarihleri itibari ile müdürü olduğu, müştekinin, sanık ile birlikte olduğu dönemin Valisi Ali Haydar Öner ve Vali Yardımcısı Niyazi Can haklarında da şikayetçi olduğu, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca tümü hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca gönderildiği, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca Volkan Gökçe'nin soruşturması ayrılarak Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği, iddia edilen eylemlerin 4483 Sayılı Yasaya tabi olması nedeni ile İl İdare Kurulundan soruşturma izni istenildiği ve kurulun 13/06/2011 tarihli kararları ile 16 ve 17 inci maddeler için soruşturma izni verildiği, sanığın itirazının da Bölge İdare Mahkemesince reddedildiği, Söz konusu 112 Acil Çağrı Merkezine suç tarihlerinde toplam 1.530.898,00 TL harcama yapıldığı, bu harcamanın tamamının köylere hizmet götürme birliği ve İl Özel idaresi tarafından Valilik makamının olurları ile yapıldığı" denilerek Volkan Gökçe'nin Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına karar verilirken, Ali Haydar Öner'in ise Milletvekili olması nedeniyle dokunulmazlığının bulunduğu bu nedenle yargılanamayacağı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum