112 Ekiplerine Psikoloji ve Enfeksiyon Eğitimi

KHB ve İL Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Çalışanlarına yönelik psikoloji ve enfeksiyondan korunma yolları ile ilgili eğitim toplantısı düzenledi. Hasta ve hasta yakını psikolojilerine dikkat çekilen eğitimde, sağlıkta şiddetin önlemesine vurgu yapıldı.

Yayınlanma:
112 Ekiplerine Psikoloji ve Enfeksiyon Eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nin 112 Acil Servis çalışanlarına yönelik olarak ortaklaşa düzenlediği, psikoloji – şiddet ve iletişim konulu eğitim çalışmaları dün Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

Psikolog Duygu Dastır ve Enfeksiyon Hemşiresi Şevkiye Köse’nin verdiği eğitim çalışmaları, “Çalışanlara Yönelik Fiziksel ve Psikolojik Şiddet, Şiddetten Korunma Yolları - Hasta Ve Hasta Yakınları İle İletişim – El Hijyeni – Kişisel Koruyucu Ekipman - Atık Yönetimi” konu başlıkları altında, ayır ayrı ele alındı.

Konuşmacıların zaman zaman normal hayatta yaşananlardan da örnekler verdiği eğitimde, yaklaşık 100 sağlıkçı yer aldı.

Yapılan eğitim çalışması hakkında bilgi veren Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastaneleri Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Topal, acil servis ve sonraki aşamalarda çalışan sağlıkçılara verilen eğitimlerle birlikte, sağlıkta şiddeti önlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Başhekim Topal, yapılan eğitimin sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki kısımdan oluştuğunu belirterek, sağlıkçıların bilinçlenmesi adına bu tür çalışmaların önem taşıdığını vurgu yaptı.

Eğitim yapılan anlatımların ardından soruların cevaplanmasıyla son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.