112 Merkezi'ne Masaj Koltuğu Alındığı İddiası

Eski Isparta Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, CHP Isparta Milletvekili adayı Ali Haydar Öner'in vali döneminde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne özel banyo, mutfak, yemek takımları, masaj koltuğu gibi özel ihtiyaçlar aldırdığını ileri sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2011 18:48
112 Merkezi'ne Masaj Koltuğu Alındığı İddiası

AK Parti Isparta milletvekili adayı ve eski il sağlık müdürü Süleyman Önal, CHP adayı eski Isparta Valisi Ali Haydar Öner'i valilik konutu ile 112 Acil Çağrı Merkezi'ne özel masaj koltuğu almakla suçladı.

Önal düzenlediği basın toplantısında, eski vali Ali Haydar Öner'in kendisi hakkında haksız iddialarda bulunduğunu söyledi. Öner'in kendisi ile ilgili verdiği soruşturma iznine rağmen Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 25 Ağustos 2010 tarihinde kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdiğin belirten Önal, şahsına verilen disiplin cezalarının da Isparta İl İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldığını kaydetti.

Süleyman Önal, Ali Haydar Öner'in yanlış ve gerçek dışı beyanlarda bulunacağına, iki yıllık görevi süresince yaptığı israfların, elinin altında çalışanlara karşı yanlı tutum ve davranışlarının hesabını vermesini istedi. Önal, "Valilik görevini, teşrifatçılık, hediye verme, karşılama-uğurlama sayan anlayışsızlığının, tüyü bitmemiş yetimin hakkını nasıl çarçur ettiğinin hesabını versin. " dedi.

AK Parti adayı Önal, eski valinin görev yaptığı süre içerisinde Isparta'nın sağlık bütçesinden yaptığı kesintiyi de eleştirdi. Daha önceki dönemde 350 bin liradan aşağı düşmeyen sağlık ödeneğinin Öner zamanında 220 bin liraya düşürüldüğüne dikkat çeken Süleyman Önal, "Öner, görev yaptığı süre içerisinde sadece konutuna 220 bin liralık harcama yapmıştır. Ispartalıların bir konuta harcadığı para kadar ancak değeri varmış. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ikinci bir malikane yaptırmıştır. Özel banyo, özel mutfak, özel yemek takımları, özel içki takımları, dokunmatik fırın, lüks mikrodalga fırın, ve özel masaj koltuğu yaptırmıştır. Yanlış anlamayın lütfen! Bunlar Vali konağına değil, 112 Çağrı Merkezi'ne yapılmıştır. " şeklinde konuştu.

Öner'e yönelik iddialarını sürdüren Önal, masaj koltuğundan bir tanede valilik konağına alındığını iddia ederek şunları söyledi: "Böyle bir saltanatı bırakıp gitmek zor gelmiş olmalı. Ayrıca pek yakında kebapçı Kadir'de, Eğirdir'de ve başka muhtelif yerlerde yenilen yemeklerin, israf edilen milli servetin, konağına aldığın masaj yapan yatakların milletin kesesinden kaç paraya yendiğini ve alındığını Ispartalılar öğrenecektir. "

"NORMAL KOLTUK GİBİ GÖSTERİMİŞ"

Isparta Valisi Memduh Oğuz da 112 Acil Çağrı Merkezi'ndeki iddiaların incelendiğini söyledi. Masaj koltuğunu doğrulayan Oğuz, "Buraya operasyon servisinde 24 saat görev yapan personelin istirahatinin sağlanması için 5 tane normal koltuk alınmış görünüyor. Ancak 4 tane normal koltuk var. Yani bu alınan masaj koltuğu beşinci koltuk gibi gösterilmiş ve parası ayrı gösterilmemiş. " dedi. Oğuz, demirbaş kaydına girerken de 'masaj koltuğu olarak' girmediğini TV koltuğu olarak kayıtlara girdiğini belirterek, alınan bu masaj koltuğunun da valiye tahsisli odaya konduğunu kaydetti.

Masaj koltuğunun 2 Eylül 2010 tarihinde Ali Haydar Öner döneminde alındığı öğrenildi.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum