116 kursta 2 bin 121 kursiyere eğitim

HEM’in Yaz Kursları sona erdi:

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2018 10:08
116 kursta 2 bin   121 kursiyere eğitim

Okulların kapanması ile birlikte Isparta Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan yaz kursları tamamlandı. Yaz boyunca 28 ayrı kategoride toplam 116 kurs düzenlendi. Kurslarda 2 bin 121 kişi eğitim gördü. 

El sanatlarından yiyecek ve içecek teknolojilerine, Gitar, Bağlama, Keman gibi müzik kurslarından Bilgisayar, İngilizce, Osmanlıca kurslarına kadar pek çok alanda açılan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, yaz kursları çoğunlukla öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi ve başarıyla sona erdi. 17 Eylül 2018 tarihi itibariyle ise merkezde ‘Kış Kursları’ olarak adlandırılan 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim yılı kursları açılacak ve bu kurslar gelecek yıl Haziran ayına kadar sürecek. 

ARICI; “YAZ KURSLARINDA 

2 BİN 121 KİŞİ EĞİTİM GÖRDÜ” 

Yaz kurslarının başta merkez binada olmak üzere Gazi Lisesinin yanındaki ek hizmet binası ve çeşitli mahallelerde bulunan okullarda ve kurs binalarında gerçekleştirildiğini ifade eden Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İhsan Arıcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Merkezimizin düzenlemiş olduğu ve 1 Temmuz tarihinde başlayan Yaz Kurslarımıza halkımız tarafından oldukça yoğun ilgi gösterilmiştir. Böylelikle yaz kurslarına toplamda 2 bin 121 kişinin kayıt yaptırmış ve akabinde kayıt yaptırdığı kursta eğitim görmüştür. 

KADIN KURSİYER SAYISI 

ERKEKLERDEN FAZLA 

Yaz Kurslarımız çerçevesinde toplam 116 kurs açılmış olup, bu kursların 10 tanesi bazı kurum ve kuruluşların işbirliği içinde açılmıştır. Kurslara toplam 2 bin 121 kişi katılmış olup bunun 912’si erkek, bin 209’u kadın kursiyerlerden oluşmuştur. Katıldığı kurslardan sertifika almaya hak kazanan erkek kursiyer sayısı 333, kadın kursiyer sayısı 443 olarak gerçekleşmiştir” dedi. 

“17 EYLÜL’DEN İTİBAREN 

KIŞ KURSLARI BAŞLAYACAK” 

Okulların açılması ile birlikte Halk Eğitimi Merkezine gelen talepler doğrultusunda hafta sonu kursları ile hafta içi gündüz ve akşam kursları açarak çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Müdür Arıcı, konuşmasının devamında; “14 Eylül tarihi itibariyle Merkezimiz Yaz Kursları bölümünü tamamlamış olup, okulların açıldığı tarih olan 17 Eylül tarihi itibariyle de ise ‘Kış Kursları’ olarak adlandırılan 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim yılı kursları açılacak ve bu kurslar gelecek yıl Haziran ayına kadar sürecektir” dedi. 

KURSLAR İÇİN BİLGİ 

ALMAK İSTEYENLER 

Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İhsan Arıcı, kurslar hakkında ayrıntılı bilginin Merkezin www.ispartahem.gov.tr internet adresinden veya 218 22 97 nolu telefonundan alınabileceğini sözlerine ekledi. 

HEM’DE DÜZENLENEN YAZ KURSLARI 

Isparta Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından üç aylık zaman zarfında düzenlenen Yaz Kurslarından bazıları şöyle; Mesleki ve Teknik Yiyecek İçecek Hizmetleri, Genel Yabancı Diller, Genel Spor, Genel Müzik ve Gösteri Sanatları, Mesleki ve Teknik Bilişim Teknolojileri, Mesleki ve Teknik Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Mesleki ve Teknik El Sanatları Teknolojisi,  Genel Kişisel Gelişim ve Eğitim, Mesleki ve Teknik Motorlu Araçlar Teknolojisi, Genel Pazarlama ve Perakende Satış Teknikleri, Mesleki ve Teknik Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Mesleki ve Teknik Seramik Ve Cam Teknolojisi, Mesleki ve Teknik Kimya Teknolojisi, Mesleki ve Teknik Hayvan Yetiştiriciliği, Genel Aile ve Tüketici Bilimleri, Genel Okuma – Yazma, Genel Müzik ve Gösteri Sanatları, Mesleki ve Teknik Gıda Teknolojisi kursları. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.