12 Milyon TL'lik Teşvikli Yatırım

12 Milyon TL'lik Teşvikli Yatırım

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Aralık 2015 13:19
12 Milyon TL'lik Teşvikli Yatırım

Ekonomi Bakanlığı tarafından 1 Ekim -31 Ekim tarihleri arasında teşvik belgesi verilen yatırımların listesi Resmi Gazetede yayımlandı. Listeye göre Isparta’da yapılacak üçü özel sektör biri belediye yatırımı olmak üzere dört yeni yatırım için teşvik belgesi verildi. Teşvik belgeleri ile toplam 11 milyon 748 bin TL’lik yatırım yapılarak 31 kişiye istihdam sağlanacak.

Ekonomi Bakanlığının ekim ayı içinde teşvik belgesi verdiği yatırımlar açıklandı. Resmi gazetede yayımlanan listeye göre Isparta’dan biri Yalvaç Belediyesinin altyapı hizmetleri için olmak üzere toplam dört yeni yatırıma teşvik belgesi verildi. Ekim ayı içinde Isparta’da teşvik belgesi alan yatırımların toplam sabit yatırım tutarı 11 milyon 748 bin TL olurken yatırımlar sonucunda 31 kişiye istihdam sağlanacak. Aynı dönemde Burdur’da üç, Antalya’da on üç, Afyon’da ise dört yatırıma teşvik belgesi verildi. Antalya, Burdur, Konya ve Afyon’da çok sayıda güneş enerjisi santrali yatırımına teşvik belgesi verilirken Isparta’da güneş enerjisi yatırımı konusunda bir teşvik belgesi olmaması dikkat çekti.

OSB’YE 6 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Ekim ayı içinde teşvik belgesi alan İstanbul merkezli Soylu Turizm ve Ticaret Ltd. Şti. Süleyman Demirel Organize sanayi Bölgesinde 6 milyon TL’lik yatırım yaparak mermer levha işleme tesisi kuracak. Teşvik belgesine göre tesiste yıllık 120 bin metrekare mermer levha işlenecek ve 14 kişiye istihdam sağlanacak.

TULUM GIDA MEYVE AROMALI İÇECEK ÜRETECEK
Isparta merkezli Tulum Gıda san. Tic. Ltd. Şti. ise Eğirdir yoluna yapacağı yatırımla meyve aromalı içecek üretecek. Yıllık 975 bin litre içecek üretecek tesis için 3 milyon 328 bin 890 TL yatırım yapılacak ve 10 kişiye istihdam sağlanacak.

ANKARA’DAN SOĞUK HAVA DEPOSU YATIRIMI
Ankara merkezli Bahar Narenciye isimli firma Isparta’ya aldığı teşvik belgesi ile soğuk hava deposu yatırımı yapacak. Yıllık 14 bin 400 ton depolama kapasitesine sahip olacak soğuk hava deposu için 1 milyon 50 bin TL’lik yatırım yapılacak ve 7 kişiye istihdam sağlanacak.
Ekim ayı içinde Isparta’da kamusal yatırım anlamında tek teşvik belgesini ise Yalvaç belediyesi aldı. Yalvaç Belediyesi altyapı ve belediye hizmetleri için 1 milyon 370 bin TL’lik teşvik belgesi aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.