12 Saat Kesintiye 50 TL Tazminat

EPDK, elektrik piyasası ile ilgili yönetmeliği yeniden düzenledi, 35 milyon aboneye 50 ile 100 TL arasında tazminat alma hakkı doğdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2014 14:25
12 Saat Kesintiye 50 TL Tazminat

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)uzmanları, milyonlarca elektrik abonesinin, dağıtım şirketinden hizmet kalitesindeki aksama nedeniyle hizmet kalitesindeki aksama nedeniyle tazminat kazanbilecekleri olayları ve tazminat tutarlarını tek tek belirledi.

35 milyon dolayında konut abonesini ilgilendiren 'Elektrik Dağıtımı ve PerakendeSatışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği'nde sağlanan haklar şöyle:

*Günlük bildirimli bile elektrik kesintisi süresi 12 saati geçemez. Bu süreye uyulmazsa konut abonesinin 50 TL, diğer abonelere 100 TL tazminat hakkı doğar.

*Fatura son ödeme tarihinden en az on gün önce iletilir. Bu süreye uyulmazsa kullanıcıdansadece fatura ana parası tahsil edilir.Kesme yapılmışsa kesme-bağlama bedeli alınmaz.

*(Dağıtım şirketlerinden kaynaklanan) Kullanıcı zararı gerekçesiyle yapılan başvurunun20 iş günü içerisinde sonuçlandırılması gerekiyor.Bu süreye uyulması halinde konutabonelerinin 25 TL, diğer abonelere 60 TL ödenir.

*Müşteri hizmetleri merkezince kaydedilen başvuruların sonuçlandırılarak bu işlemin, talep edilmesi halinde 15 iş günü içerisinde başvuru sahibine iletilmesi gerekiyor. Bu süreyeuyulmazsa konut abonesine 25 TL, diğer abonelere 50 TL ödenir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.