12 Yıllık Birikimi 4 Yılda Yok Etmeyi Vaat Ediyorlar

12 Yıllık Birikimi 4 Yılda Yok Etmeyi Vaat Ediyorlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2015 11:05
12 Yıllık Birikimi 4 Yılda Yok Etmeyi Vaat Ediyorlar

Özel, yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı yanıltıcı vaatlerde bulunduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun bu vaadlerin kaynağı sorusuna kendisininhesap uzmanı olduğu şeklinde cevap verdiğini ifade eden Özel, "Onun SSKgenel müdürlüğü döneminde Türkiye’nin ne hale geldiğini SSK’nin ne halegeldiğini, ilaç kuyruklarını doktor kuyruklarını vatandaşın ne çektiğinibiliyoruz. Şimdi ellinde olmayan bir kaynağı dağıtmak çok kolay"dedi.

Geçen günlerde seçim çalışmasıkapsamında bir köyü ziyaret ettiğini ve oradaki bir vatadanşın "Eğer böylebir imkan varsa mevcut iktidar, iktidarını kaybetmemek için bunu zatenverir" dediğini belirten Özel,
"Köydeki vatandaşımız Kılıçdaroğlu’nun bu tür boşhayal, ham hayal dolu tahaatütlerine beyanlarına inanmıyor. Bunu kaynak olarakda mevcut hazineyi merkez bankası döviz rezervlilerini göstermiş olması,Türkiye’yi çok hızlı bir şekilde iflasa götürmenin adımları olarak daalgılanabilir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun kaynak olarak Merkez Bankası rezervlerinigöstermesinin siyasi etiğe uygun olmadığını anlatan Özel,"Bu, bekara karıboşamak gibi bir şey oluyor.Bu adamın sırtında yumurta küfesi yok. 'Eldeki avuçdakiher şeyi bitireyim size çırıl çıplak bir ülkeyi yine teslim edeyim' diyor.Sonra biz gene gelir tekrar bir dönem istemekte ki bir geleyim vurgunumu birtalanımı yapayım gidiyim ondan sonra nolursa olsun demektir. Ayağı yerebasmayan ülkemiz 2001 krizinden çok çekti. Koalisyonlardan çok çekti, bu türboş vaatlerden çok çekti" ifadelerini kullandı.

"Bu vaadlere bütçe 4 yıl değil 1 yıl dayanmaz. 1 yılsonra biz Yunanistan gibi iflasın eşiğine geliriz. Tekrar IMF’den yurtdışındanel avuç açar hale gelirsin. Kaynak bulmak için memura emeklisine maaşödeyebilmek için yatırım yapabilmek için para bulmak için el avuç açarsın"diyen Özel, şöyle konuştu:

"Türkiye'yi bu hale getirmeye hiçbir siyasinin hakkıyoktur. Biz, seçim ekonomisi uygulamadan boş vaatte bulunmadan çalışıyoruz. Buyıl mesela akaryakıtta son 1 hafta içerisinde 3 defa zam oldu. Geçmişzamanlarda bunu seçime giderken hiçbir iktidar yapmazdı. Bir şey yapılacaksazamanında yapılmazsa bunun faturası daha sonra ağır şekilde çıkıyor. Seçime giderkenbiz kesenin ağzını açabiliriz. Şuan emekliye 100 TL bir zam yapıldı. 100 değil500 TL’de yapabilirdik. Memura farklı bir şey yapabilirsin. Herkeseverebilirsin seçime giderken. Bunun faturası ileride getirecek ülke ekonomisinefaturası önemli. Faturayı ödetmeye sırf seçimi kazanacağım diye hakkımız var misiyasilerin. Bir seçim kazanmak uğruna bu millete bedel ödetmemizin hakkı varmi, siyasinin hakkı var mi? Ekonominin gereği çarkları neyse onu yapalım."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum