120 Gün İçinde Yapılabilecek

120 Gün İçinde Yapılabilecek

Yayınlanma:
120 Gün İçinde Yapılabilecek

Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cihazlara ait IMEI numaralarının kayıt altına alınma başvuruları yolcunun yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün içerisinde yapılabilecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) "Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, daha önce 60 gün olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cihazlara ait IMEI numaralarının kayıt altına alınma başvuru süresi, yolcunun yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün olarak belirlendi.

Mobil Anahtarlama Merkezi altyapısına sahip işletmecilerin, BTK kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen cihazın elektronik haberleşme bağlantısını 120 günlük kullanım süresi içerisinde kesmeleri de hükme bağlandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji