120 Kişi İşinden Oldu

120 Kişi İşinden Oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2015 20:02
120 Kişi İşinden Oldu

Isparta'da 24 Mart 2011 tarihinde görkemli bir açılışla faaliyet vermeye başlayan Tesco Mağazalarına Bağlı Kipa Extra 4 yıl sonra zarar ettiği gerekçesiyle geçtiğimiz gün faaliyetini durdurdu.

Kamgam Tekstil Fabrikasının kapanması ve fabrikanın yıkılarak yerinin arsaya dönüş-mesiyle Kipa, 7 bin metrekarelik bu araziyi satın alarak 2009 yılında buraya Alışveriş Merkezi kurma çalışmalarına başlamış ve söz konusu Alışveriş Merkezi 24 Mart 2011 tarihinde dönemin protokol üyelerinin de katıldığı görkemli bir törenle açılmıştı.

KİPA'NIN VARLIĞI YAKLAŞIK 4 YIL SÜRDÜ

Ancak, Kipa Extra'nın Isparta'daki faaliyeti yaklaşık 4 yıl sürdü, Zira, Kipa Yönetimi; zarar ettiği gerekçesiyle Isparta'daki Alışveriş Merkezini kapatma kararı aldı. Kipa Yönetimi tarafından 1 Ocak 2015 tarihinde alınan bu karar 25 Ocak 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe konuldu ve Kipa Extra Isparta'daki faaliyetini tamamen noktaladı.

ISPARTALILAR İNDİRİM İÇİN HÜCUM ETTİ...
Öte yandan, Kipa Extra Isparta Alışveriş Merkezinin kapanacağının duyulması üzerine binlerce Ispartalılar 'indirim vardır" düşüncesiyle Kipa'ya hücum etti. Bunun üzerine Alışveriş Merkezindeki raflar kısa surede boşaldı.

120 KİŞİ İŞİNDEN OLDU

Açıldığı gün olan 24 Mart 2011 tarihinde 200 personelle faaliyetine başlayan Kipa Extra, aradan geçen yaklaşık 4 yıllık zaman süreci içinde istihdam ettiği kişi sayısını 120'ye kadar düşürdü ve son olarak dün itibariyle Merkezde çalışan 120 personel de kapanmadan dolayı işsiz kaldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum