120 Saniye ‘Kırmızı’ 9 Saniye ‘Yeşil’ Işık(!)

120 Saniye ‘Kırmızı’ 9 Saniye ‘Yeşil’ Işık(!)

Yayınlanma:
120 Saniye ‘Kırmızı’ 9 Saniye ‘Yeşil’ Işık(!)

Davraz Mahallesindeki Çevre Yolu Komando Kavşağında Davraz Mahallesi tarafı ile Davraz Kayak Merkezi tarafındaki kırmızı ışıkların çok uzun, yeşil ışığın ise çok kısa yanması sürücülerin tepkisini çekiyor. 

Davraz Kayak Merkezi yolu olarak da bilinen Davraz Mahallesindeki Çevre Yolu Komando Kavşağında ilginç bir durum yaşanıyor. Trafik Işıklarının geçen yıl yeninden yapılmasının ardından çıktığı belirtilen sorun sürücülere hem zor anlar yaşatıyor hem de büyük tepki çekiyor. Her iki tarafta da uzun araç kuyrukları oluşuyor. 

“KRONOMETREYİ’DE 

İPTAL ETTİLER” 

Kavşakta aslında her şey normal giderken yani uygulamada herhangi bir sıkıntı ve sorun yokken sorunun geçen yıl uzmanlar tarafından kavşakta yapılan ‘ışıklandırma’ uygulamasının ardından başladığını ifade eden sürücüler, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Bilindiği gibi Çevre Yolu Komando Kavşağı Isparta’nın en yoğun ve işlek kavşaklardan birisidir. Isparta’ya göre sağdan Antalya yolunu, soldan İstanbul Caddesini ve Eğirdir yolunu birbirine bağlarken, aşağı taraftan Davraz Kayak Merkezi, Yazısöğüt, Büyükhacılar, Küçük Hacılar ve Çobanisa Köylerini, yukarıdan ise Isparta şehir merkezini birbirine bağlıyor. Hatta, önümüzdeki günlerde başlayacak Kayak Sezonu nedeniyle Davraz Kayak Merkezine gidecek araçlar nedeniyle buranın trafiği daha da artacaktır. Dolayısıyla bu kavşaktan her gün binlerce araç geçmektedir. Ancak, buradaki ışıklandırmada bugünlerde büyük bir sorun var. Zira, ışıklar geçen hafta elden geçirildi ve yukarı tarafa doğru ışık yoktu onlar konuldu. Fakat, bu defa de kavşağın ışıklandırma sisteminde büyük bir değişiklik oldu. Bu değişikliği sürücülerin fark etmemesi için ise ışıklandırma panolarındaki zamanı gösteren kronometre de iptal edildi. 

“ESKİDEN IŞIK SİSTEMİNDE

BİR SORUN YOKTU” 

Işıklandırmadaki sorun ise şu; dört taraftan gelen yolların trafik düzenini sağlayan ışıklandırmalarda eskiden Antalya yolundan gelenlerle Eğirdir yolu tarafından gelenlere aynı anda, Antalya tarafından gelip Isparta tarafına döneceklerle Eğirdir yolu tarafından gelip Komando nizamiyesi tarafına döneceklere aynı anda geçiş hakkı veriliyor ve ardından da Komando tarafından gelenler ve ardından da Isparta tarafından gelenlere geçiş hakkı verilerek yeşil ışık yanıyordu. 

“DİĞERLERİNE İKİ DEFA, BU İKİ TARAFTAN GELENE 

BİR DEFA GEÇİŞ HAKKI VERİLEMSİ HAKSIZLIK” 

Yapılan son düzenlemenin ardından ise bu durum değişti ve Komando nizamiyesi tarafından gelenler ile Isparta tarafından gelenlere yeşil ışık diğerlerine ikişer defa yandıktan sonra yanıyor. Yani, Komando nizamiyesi tarafından gelenler ile Isparta tarafından gelenlerin bekleme süresi 60 saniyeden 120 saniyeye çıkmış durumda. İki kat daha fazla bekleyen sürücüler olarak bu durumdan rahatsızız ve sorunun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Yani kavşağa her taraftan gelenlere sırayla geçiş hakkı verilsin. Bir tarafa iki defa geçiş hakkı verilirken diğer iki taraf bekletilmesin. Davraz Mahallesi tarafı ile Komando tarafından gelen araçlar 120 saniye beklemelerine rağmen, bu iki tarafa sadece 9 saniye geçiş hakkı veriliyor. Bu büyük bir haksızlık. Bu sorun bir an önce giderilmelidir. 

“BU HATANIN BİR AN ÖNCE 

DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUZ” 

Bu konudaki bir diğer sorun ise, Komando nizamiyesi tarafından gelen araçlara yeşil yanıp geçme sırası geldiğinde bu olmayın dört geçiş tarafının da 20 saniye boyunca kırmızı yanarak hiçbir tarafa da geçiş hakkı vermemesi. Bu sorunun giderilerek diğer iki tarafa ikişer defa geçiş hakkı verildikten sonra geçiş hakkı verilen komando nizamiyesi tarafı ile Isparta tarafının bu beklemelerin ortadan kaldırılıp ışıkların eski haline getirilmesini yetkililerden acilen talep ediyoruz” dediler. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum