123 Bağışla Türkiye Rekoru Kırdılar

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri IYAŞ Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde organ bağışı etkinliği düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2013 01:35
123 Bağışla Türkiye Rekoru Kırdılar

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, önceki gün halkın sağlığını düşünerek organ bağışı etkinliği düzenledi. TurkMSIC (Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği) öğrenci grubu tarafından düzenlenen etkinlikte, organ bağışı hakkında bilgilendirilen vatandaşların bağış istekleri kayıt altına alındı.

ISPARTA’DA İSTENİLEN SEVİYEYE ULAŞILMALI
TurkMSIC Isparta Halk Sağlığı’na bağlı öğrenciler, IYAŞ Park Alışveriş Merkezi girişine kurulan stantta düzenlenen etkinlikle ilgili halka bilgi verdi. Türkiye'de önemli yer tutan ve bilinmekte güçlük çekilen organ bağışının ne yazık ki her geçen gün azaldığının altını çizen TurkMSIC Süleyman Demirel Üniversitesi Yerel Kurulu Halk Sağlığı Koordinatörü Görkem Sarıkaya “SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma Ve Uygulama Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü ve TurkMSIC(Türk Tıp Öğrencileri Uluslar arası Birliği) Süleyman Demirel Yerel Kurulu’nun ortaklaşa düzenlediği bu stant ile organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak istedik” şeklinde konuştu.

TOPLAMDA 123 BAĞIŞ
Organ bağışı halk sağlığı için çok önemli bir yere sahiptir diyen Sarıkaya, “Her insan organlarını bağışlamalı ki, hayat kurtarma oranı çoğalsın… Yarın başımıza ne geleceğini bilemeyiz. Bu yüzden IYAŞ Park AVM’de halkımızı bilgilendirerek, bağış yapmak isteyen vatandaşlarımızı kayıt altına alıyoruz.

Toplamda 123 kişiye organ bağış kartı dağıtmış bulunmaktayız. Bu aslında bir rekor… Tek günde düzenlenen etkinliğimizde ciddi bir sonuca ulaştık. Isparta’da ve Türkiye genelinde organ bağışı istenilen seviyede değil. Bu da son derece üzücü bir durum. Gerçekten insan hayatı için, çok elzem olan organ ve doku bağışı özellikle yaşama tutunma adına bekleyen, belki on binlerce insanımızın yaşamı için bir umut kapısı… Bu açıdan özellikle vatandaşlarımızın organ ve doku bağışı konusunda gerekli ehemmiyeti ve özeni göstermesini arzuluyoruz. Tüm halkımıza buyarlılıklarından dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz.” İfadesinde bulundu.

TurkMSIC Isparta Halk Sağlığı’na bağlı Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, IYAŞ Park AVM’de düzenledikleri organ bağışı etkinliğinde kayıt yaptırmak isteyen çok sayıda kişiye ulaştıklarını ifade ettiler.

Haber : Iyaş Park - Özcan ÖZTÜRK

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum