12'si Tutuklu 27 Sanığın Yargılandığı Dava Başladı

12'si Tutuklu 27 Sanığın Yargılandığı Dava Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2017 20:51
12'si Tutuklu 27 Sanığın Yargılandığı Dava Başladı

ISPARTA'da 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde kullanılmak üzere 700 Harbiyeliyi Ankara'ya götürmeye çalıştığı iddiasıyla 12'si tutuklu 27 sanığın yargılandığı dava başladı.

Isparta 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde aralarında eski Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya'nın da bulunduğu 27 sanığın yargılanmasına bugün başlanıldı. Adalet Sarayı'nın konferans salonunda görülen davaya tutuklu sanıklar eski Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya, eski Kurmay Başkanı Albay Devran Çetinkaya, eski Bölük Komutanı Yüzbaşı Salih Kolcu, eski Personel Şube Müdürü Ali Akpınar SEGBİS ile katıldı.8 tutuklu sanık ile diğer tutuksuz sanıklar, mahkemede hazır bulundu.

ÜNİFORMADAKİ F SERİ 1 DOLAR SORULDU

Duruşmada tutuklu sanık eski Yarbay Mustafa Kayar savunma yaptı. 15 Temmuz gecesi Kurmay Başkanı Albay Devran Çetinkaya'nın kendisine güvenlik nedeniyle Harbiyelilerin toplatılması ve Ankara'ya gönderilmesi talimatı verdiğini belirterek, darbecilere destek için yapıldığını bilmediğini kaydetti.

Mahkeme Başkanı Yazıcı, Kayar'a savunmasının ardından bazı sorular yöneltti. Üniforması imha edildiği sırada cebinden çıkan F serisi 1 doları sordu. Kayar ise F serisi 1 doların kendisine ait olmadığını söyledi.Paranın defterin içine nasıl girdiğini de bilmediğini anlattı.

Eşinin FETÖ/PDY'den ihraç edildiğini, tutuklandığını ve tutuklanma gerekçesini soran Kayar'a; "Bilmiyorum" demesine üzerine Mahkeme Başkan Yazıcı,"İnsan eşinin neden tutuklandığını bilmez mi?" dedi.

TUTUKLU ESKİ BİNBAŞI SAVUNMA YAPTI

Tabur komutanı olan tutuklu sanık eski binbaşı Gökhan Açıkgöz, mahkemede savunma yaptı. Harbiyelilerin 15 Temmuz gecesi daha önceden planlanmış olan 32 kilometrelik yürüyüşü olduğunu belirterek;  "15 Temmuz saat 20.00 sıralarında Albay Enver Topal'ın kendisini aradığını, bu yürüyüşün iptal edilerek öğrencilerin komutanlığına dönmesi ve ardından da Ankara'ya gönderilmesini talimatını verdiğini kaydetti.

Daha sonra öğrencilerin yürüyüşünü iptal ederek, komutanlığa döndükten sonra tutuklu sanık Devran Çetinkaya ile görüştüğünden bahsetti.

Çetinkaya'nın "Ankara'da sıkıntılı durum var. Tüm Harbiyeli öğrencileri Ankara'ya göndereceğiz" dediğini belirten Açıkgöz,öğrencilerin komutanlığa gelme emrini verdiğini anlattı.

 

Duruşma yarına ertelendi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.