13 İlçeden 11’i İle Yola Devam

13 İlçeden 11’i İle Yola Devam

Yayınlanma:
13 İlçeden 11’i İle Yola Devam

Metal yorgunluğu, teşkilatlarda değişim iddialarıyla yola çıkan Ak Parti’nin Isparta teşkilatında değişen pek fazla bir şey olmadı. Zira, ilçe kongrelerini tamamlayan partinin 13 ilçede sadece 2’sinde değişim yaşandı. 11 İlçe Başkanı ise görevlerine devam etti. 

Ak Parti Isparta teşkilatında, ilçe kongreleri geçtiğimiz hafta sonu yapılan Yalvaç ve Merkez İlçe kongreleri ile sona erdi. İl kongresinin ise Aralık veya Ocak ayında yapılması bekleniyor. 

Hafta sonu yapılan kongrelere kadar 11 ilçede kongre yapan Ak Parti, Yalvaç ilçe kongresini 18 Kasım Cumartesi günü, Merkez İlçe kongresini de 19 Kasım Pazar günü yani önceki gün gerçekleştirdi. 

YALVAÇ'TA GÖREV 

HAYRİ UYAR’IN 

Bu doğrultuda; Ak Parti Yalvaç İlçe Teşkilatı’nın geçtiğimiz Cumartesi günü 6. olağan kongresinde parti genel merkezinin aday gösterdiği Hayri Uyar ile Ata Mevlüt Ateşoğlu olmak üzere iki aday yarıştı. Yapılan seçimler neticesinde; Genel Merkezin adayı Hayri Uyar 174 oy alırken, diğer aday Ata Ataşoğlu ise 137 oyda kaldı. Böylece, Yalvaç ilçesi Ak Parti teşkilatlarında değişim yaşanan ikinci ilçe oldu. Bilindiği gibi, Yalvaç’ta mevcut Başkan Ahmet Sektioğlu geçtiğimiz ay görevinden istifa etmiş, ancak kongreye kadar görevini sürdürmesi yönünde karar alınmıştı. Beklenildiği gibi 18 Kasım 2017 Cumartesi günü Yalvaç Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongrede ise Genel Merkezin adayı Hayri Uyar başkanlığa seçildi. 

MERKEZ İLÇEDE ÖMER 

PARLAK İLE DEVAM….

 Geçtiğimiz hafta sonu Ak partinin gerçekleştirdiği diğer ilçe kongresi ise Merkez ilçe kongresi oldu. Merkez İlçede iki dönemdir Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ömer Parlak ile devam kararı alınmasının ardından tek liste ile gidilen kongrede yapılan seçimler neticesinde mevcut Başkan Ömer Parlak tekrar aynı göreve getirildi. 

13 İLÇENİN SADECE 2’SİNDE 

DEĞİŞİM YAŞANDI 

Böylelikle, Adalet ve Kalkınma Partisinde (Ak Parti) Isparta teşkilatında, ilçe kongrelerinin tamamı gerçekleştirilmiş oldu. Merkez ilçe ile birlikte yapılan 13 ilçe kongresinde değişim sadece 2 ilçede yaşandı. Netice olarak; Metal yorgunluğu, teşkilatlarda değişim iddialarıyla yola çıkan Ak Parti’nin Isparta teşkilatında değişen pek fazla bir şey olmadı. Zira, 11 ilçede aynı isimlerle yola devam edildi. Böylece, partideki kongrelerle gelen değişim % 10’da kaldı. Kadrolar % 90 oranında aynı isimler görevlerinde kaldı. 

İŞTE AK PARTİ 

İLÇE BAŞKANLARI 

Böylece, 19 Ağustos’ta Atabey kongresi ile başlayıp 19 Kasım’da Merkez ilçe kongresi ile sona eren Ak Parti’nin 13 ilçe kongresinin tarihleri ve göreve seçilen ilçe başkanlarının isimleri şöyle; 

19 Ağustos 2017 Cumartesi Atabey: Mehmet Günkaya (Mevcut Başkan) 

19 Ağustos 2017 Cumartesi Gönen: Cafer Tayyar Alaca (Mevcut Başkan)

20 Ağustos 2017 Pazar Eğirdir: Veli Gök (Mevcut Başkan)

20 Ağustos 2017 Pazar Aksu: Mehmet Akbay (Mevcut Başkan)

9 Eylül 2017 Cumartesi Y. Bademli: Ali Nadir Macit (Mevcut Başkan)

9 Eylül 2017 Cumartesi Sütçüler: Hasan Ali Türk

10 Eylül 2017 Pazar Keçiborlu: İbrahim Ağras (Mevcut Başkan) 

10 Eylül 2017 Pazar Uluborlu: Mehmet Dursun (Mevcut Başkan) 

28 Ekim 2017 Cumartesi Senirkent: Kadir Heybeli (Mevcut Başkan)

28 Ekim 2017 Cumartesi Gelendost: Kazım Şenyurt (Başkan değişti)

28 Ekim 2017 Cumartesi Ş. Karaağaç: Selçuk Gökmen (Mevcut Başkan)

18 Kasım 2017 Cumartesi Yalvaç: Hayri Uyar (Başkan değişti)

19 Kasım 2/17 Pazar Merkez İlçe: Ömer Parlak (Mevcut Başkan) 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.