135 Engellinin Ayağına Sandık Götürülecek

135 Engellinin ayağına sandık götürülecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mayıs 2018 11:10
135 Engellinin Ayağına  Sandık Götürülecek

Bu yıl ilk defa uygulanacak olan ve engellilerin bulundukları yere sandık götürülerek oy kullanmalarının sağlanmasını içeren ‘Seyyar Sandık’ uygulaması için Isparta merkezde 135 engelli Merkez İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. 

Artık gerek yerel seçimlerde gerekse genel seçimlerde özürlü vatandaşların karga tulumba kaldırılıp sandık kurullarının başına kadar götürülmesi sahneleri yaşanmayacak. Zira, ‘Seyyar Sandık’ uygulaması ile sandık engellilerin ayağına götürülecek. Böylece, engelliler de oylarını rahatlıkla kullanabilecek. 

‘SEYYAR SANDIK 

UYGULAMASI’ YAPILACAK 

24 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel seçimleri için sandığa gidilecek. Seçim, geçen yıl yapılan Anayasa değişiklikleri ve buna ilişkin uyum yasaları çerçevesinde pek çok yeniliğe sahne olacak. Engelliler için seyyar sandık uygulaması da bu seçimde ilk kez hayata geçirilecek.

BAŞVURULAR 2 – 12 MAYIS 

TARİHLERİ ARASINDA ALINDI 

Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; Bu kapsamda, seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenler 2 – 12 Mayıs tarihleri arasında bir yakını aracılığı ile engelli beyan formu ile bizzat İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere Muhtarlığa başvurularını yaptılar. 

SANDIK İÇİN ‘YATAĞA 

BAĞIMLI OLMA’ ŞARTI 

Başvurusu kabul edilen engelli seçmenler, sandıkların kendilerine getirilmesi suretiyle bulundukları yerde oy kullanabilecek. Sağlık Bakanlığı hangi durumlarda sandığın seçmenin bulunduğu yere götürüleceği konusunda genelge yayınladı. Buna göre; Yatağa bağımlı seçmenlerin ‘Engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu’ veya ‘Hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu’ yazılı sağlık raporunu ibraz edenler seyyar sandık uygulamasından yararlanabilecek. Bunun için engeli bulunan veya halihazırda evde sağlık hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar, aile hekimlerine başvurarak rapor almak suretiyle başvurularını yaptılar. 

ISPARTA’DA 135 

ENGELLİ BAŞVURU YAPTI 

Bu doğrultuda; Isparta Merkezde 135 engelli gerekli prosedürleri yerine getirerek istenilen evraklarla birlikte Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına başvurusunu yaptı. Bu vatandaşlar, 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel seçimlerinde oylarını bizzat bulundukları yere getirilecek sandıklarda kullanma imkanına sahip olacaklar. 

ATABEY 5, GÖNEN’DE 3 BAŞVURU

Öte yandan, Isparta Merkez İlçe Seçim Kuruluna bağlı olan Atabey ilçesinde 5, Gönen ilçesinde ise 3 engellinin ‘Seyyar Sandık’ uygulamasına başvurduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.