14 Okulda Müdür Değişikliği

14 Okulda Müdür Değişikliği

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2016 15:31
14 Okulda Müdür Değişikliği

Geçtiğimiz yıl büyük tartışmalara yol açan MEB’de okul-kurum müdürlüğü atamaları için takvim işlemeye başladı.

Isparta Milli Eğitim, müdürlük koltuğu boş olan 93 kurumun listesini yayınladı. Öğretmenevi, Süleyman Demirel Fen Lisesi, TOBB Meslek Lisesi gibi kurumlar o listede yer aldı. Müdürlük görevi biten 21 isim de açıklandı.

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme takvimi işlemeye başladı. Takvim gereği, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü, adayların müdürlük için başvurabileceği boş durumdaki 93 kurumun listesini yayınladı. Listede il merkezinden 14 eğitim kurumu yer alıyor.

O kurumlar arasında vekaleten müdürlük görevi yürütülen Isparta Öğretmenevi, Süleyman Demirel Fen Lisesi, bu yıl eğitim öğretim yılında hizmete açılan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Isparta Bilim ve Sanat Merkezi, Isparta Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Atatürk İlkokulu, Fatih Anaokulu, Güldeste Anaokulu, Hızırbey Ortaokulu, Isparta Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesi, Naşide Halil Gelendost İlkokulu, Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu, Süleyman Demirel Anaokulu, Şehit Koray Akoğuz Ortaokulu, Şevket Demirel Ana Okulu’da bu yıl müdürlük görevi için başvuru yapılabilecek okullar arasında yer alıyor.

21 İDARECİNİN GÖREV SÜRESİ BİTTİ
Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğü müdürlük görevi son bulan idarecilerin listesini de yayınladı. Isparta il merkezinde 6 olmak üzere il genelinde 21 idareci için müdürlük görev süresi sone eriyor. O listede merkezde Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürü Mehmet Çete, Bilim Sanat Merkezi Müdürü Hasan Baran, Süleyman Demirel Anaokulu Müdürü Mehmet Sağlam, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Muhittin Ekiz, Güldeste Anaokulu Müdürü Ayşe Doğan ve Fatih Anaokulu Müdür Ejder Çakır’ın isimleri bulunuyor.

TAKVİM NASIL İŞLEYECEK ?
Takvime göre 2-3 Mayıs tarihleri arasında boş kurumlar için başvuru yapılacak. Müdür adaylarının değerlendirilmesinden sonra 6 Mayıs tarihinde değerlendirme sonuçları ilan edilecek. 9-13 Mayıs tarihleri arasında adaylara itiraz süresi tanınacak İtiraza ilişkin sonuçlar 16-17 Mayısta duyurulacak. Adaylar için sözlü sınav 23-31 Mayıs’ta yapılıp 1 Haziran’da sonuçlar duyurulacak.16-20 Haziran arasında başvuruların alınmasının ardından, 22-30 Haziran tarihleri arasında da başvuru sonuçları açıklanacak ve görevlendirme yapılacak.

GEÇEN YILLARDA TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU
Geçtiğimiz yıllarda görev süresi dolması nedeniyle yapılan müdür atamaları da tartışma konusu olmuştu. İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, 4 yıllık görev süresini tamamlayan il genelinde 138 idareciyi ilgilendiren yönetici atamaları ile ilgili eylem yapan Türk Eğitim – Sen, söz konusu puanlamayı yapan Müdürlük yöneticileri hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.