15 Dakikada Hayatı Karardı!

Aman dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Aralık 2014 10:08
15 Dakikada Hayatı Karardı!

Isparta Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Mehmet Yüceer (40) isimli vatandaş, 2013 yılında Kafeler Caddesi’nde temizlik yaparken, mola verdiği bir Kahvehanede, nüfus cüzdanını unuttu ve başına gelmeyen kalmadı. Kimlik bilgilerinin H. B. isimli şahıs tarafından çalındığını iddia ve tespit eden talihsiz adama aradan geçen süre zarfında 40 bin TL civarında borç geldi.

Olay iddiaya göre 2013 yılında meydana geldi. Isparta Belediyesi’nde taşeron firmada asgari ücretle temizlik işçisi olarak çalışan Mehmet Yüceer, öğle arasında mola vermek için Kafeler Caddesi’nde bir kahvehaneye oturdu. Burada çayını içen ve dinlenen talihsiz adam molanın bitmesiyle birlikte tekrar işine döndü. Temizlik yaptığı esnada kimliğini oturduğu kahvehanede unuttuğunu fark eden Yüceer, 15 dakika içinde tekrar Kahvehaneye döndü ve kimliğini unuttuğu yerde buldu. Buraya kadar her şeyin normal olduğunu düşünen talihsiz adam, gündelik hayatına devam etti.

2 AY SONRA DÜNYASI YIKILDI
Kimliğini tekrar bulduğuna sevinen temizlik işçisi Mehmet Yüceer 2 ay sonra olanları fark etti. Cep telefonu faturasına gelen ödeme tutarını öğrenince şok olan Yüceer yaptığı araştırmalar sonucunda kimlik bilgilerini çalan şahıs tarafından dolandırıldığını anladı.

MEHMET YÜCEER’İN BAŞINA GELENLER
PİŞMİŞ TAVUĞUN BAŞINA GELMEDİ
İşte Mehmet Yüceer’in kendi ifadesiyle kimliğini unutmasının bedeli: “Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görev yapmaktayım. 2013 yılında Cafeler Caddesi olarak bilinin alanda öğle arası için mola verdim. Bu yerden ayrıldıktan sonra kimliğimi oradan unuttuğumu farkettim ve 15 dakika sonra tekrar kimliğimi unuttuğum yere geldim. Baktım ki aynı yerinde duruyor aldım cebime soktum. Olaydan 2 ay sonra cep telefonumun faturası geldi. Normalde 23 TL öderken, o ay 55 TL geldi. Bende gidip sorduğumda Antalya’dan bir telefon bayisinden benim üzerime lüks bir marka cep telefonu alındığını öğrendim. Yine Antalya’da benim üzerime başka bir GSM operatöründen 6 tane hat alınmış. Bunu öğrenir öğrenmez hemen Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Savcılık tarafından benim üzerimden cep telefonu ve sim kartlar alan kişi 10 ay sonra tespit edildi.

Ama o H.B bir türlü yakalanamadı. Bu süre zarfında yine o şahıs 15 Mayıs 2014 günü tekrar benim üzerimden cep telefonu almış. 16 Mayıs 2014 tarihinde de Antalya’da bir özel bankadan 13 bin 500 TL benim üzerimden para çekmiş. Yine aynı kişi başka bir bankaya daha gidip para çekmek isterken orada yakalandı. Emniyete götürülen bu kişi 2 ay gibi bir süre Cezaevi’nde yattı. Öğrendiğim kadarıyla H.B denetimli serbestlik yasasından yararlanarak dışarı çıktı. Bu şahsın yüzünden 3 bin 500 TL’lik icra ile karşı karşıya kaldım” dedi.

İKAMETİNİ BENİM KİMLİĞİMLE ANTALYA’YA TAŞIMIŞ
Kendisinin dolandırıldığı ve mağdur edildiğini iddia eden Mehmet Yüceer; “H.B isimli dolandırıcı, Isparta merkeze bağlı Pirimehmet Mahallesi’nde ikamet ediyormuş. Bu kişi benim kimlik bilgilerimi ele geçirdikten hemen sonra Antalya iline taşınmış. Benim bilgilerim üzerinden çıkardığı sahte kimlikle Antalya Döşemealtı Bahçekapı Mahallesi’nde bir evden ikamet göstermiş belki o adreste sahte olabilir. Bana bu kişi yüzünden ortalama 40 bin TL borç çıktı. Hakkımı nerede arayacağım ben? Ne olur bana yardım edin. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz ne olur bana yardım etsinler. Ben zaten asgari ücretle geçiniyorum. Avukat dahi tutamıyorum. Biz mağduruz bu borcu ödeyecek, nede avukat tutacak durumum yok. 5 yaşında ki kızımın dahi psikolojisi bozuldu. Kapımızın önünden polis geçerken ağlıyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum