15 Gün İçinde Teslim Edilecek

15 Gün İçinde Teslim Edilecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2015 16:53
15 Gün İçinde Teslim Edilecek

Gazetemizin dünkü sayısında yer alan ‘Hafriyat alındı, Proje yok başlıklı’ habere Akfen Holding’den cevap geldi. Akfen Holding’in Isparta Şehir Hastanesi inşaatında Proje Müdürü olan Cem Ortakcı hastane inşaatının planlanan şekilde devam ettiğini söyleyerek “Şu anda yaşanan süreci gecikme olarak değerlendirmemek gerekiyor. Diğer illerde de yapılan şehir hastanelerinde de benzeri bir süreç yaşanıyor” diyerek inşaatın temelinin atıldığını, projenin ise 15 gün içinde belediyeye teslim edilecek aşamaya geleceğini söyledi.

Isparta Şehir Hastanesi inşaatında Akfen Holding Proje Müdürü olarak görev yapan Cem Ortakcı inşaat sürecinde bir aksama olmadığını söyledi. İnşaatın planlandığı şekilde devam ettiğini söyleyen Ortakcı “Hazırlamış olduğumuz projenin kontrolünü Bakanlık adına müşavir bir firma yürütüyor. Bu müşavir firma yılbaşından sonra belli oldu. Onlar projeleri incelemeye başladılar. Şuanda onların yönlendirmesine göre proje iç mahallerinde küçük revizyonlar yapılıyor. 15 gün içinde proje netleşmiş olacak ve belediyeye projemizi sunacağız” diye konuştu.

BELEDİYE DESTEĞİNİ ESİRGEMEDİ
Projenin yürütülmesi için Isparta Belediyesi tarafından gereken desteğin sağlandığına dikkat çeken Proje Müdürü Cem Ortakcı “Belediye bu proje ile ilgili desteğini esirgemiyor. Sıkıştığımız her konuda belediyeden destek istedik ve onlarda her türlü desteği verdiler. Tabi ki 755 yataklı bir hastane projesi tasarlanıyor. Bu daha önceden hazır olan bir proje değil. Araziye göre mimarların, statikçilerin, mekanikçilerin ve elektrikçinin ayrı ayrı üzerinde çalıştığı, hazırlık yaptığı bir proje. Yani boyacı küpü değil ki batırıp çıkaralım” dedi.

BAKANLIK MÜŞAVİRİ YENİ BELİRLENDİ
Bakanlık adına projenin detaylarına onay verecek müşavir firmanın yılbaşında belirlendiğini söyleyen Ortakcı “Yılbaşına kadar zaten bizi projemiz belli bir aşamaya gelmişti. Ama bakanlık adına projeyi kontrol edecek müşavir kontrolünden sonra son hali ortaya çıkıyor. Projenin sunulabilmesi için bakanlık adına müşavirin uygun görmesi gerekiyor. Bizimde projenin şurası da değişti diye yeniden belediyeye gitmememiz gerekiyor. Biz bu esnada bakanlığın vermiş olduğu yetki ile mobilizasyon çalışmaları ile saha düzenlemelerini yaparak, şantiye binalarımızı kurduk, şimdi temel betonlarınının devamını dökmek için hazırlık yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

YAŞANAN SÜREÇ BİR GECİKME DEĞİL
Belediye’ye henüz proje sunulmamış olmamasının bir gecikmeye işaret etmediğini ifade eden Cem Ortakcı “Şu anda yaşanan süreci gecikme olarak değerlendirmemek gerekiyor. Diğer illerde de yapılan şehir hastanelerinde de benzeri bir süreç yaşanıyor. Müşavirin yönlendirmeleri doğrultusunda biz gerekli düzenlemeleri yaparak projeyi 15 gün içinde sunmayı hedefliyoruz. Bu arada binaların yapımına ilişkin çalışmalar devam edecek ve hastane hedeflenen tarihe kadar tamamlanmış olacak” şeklinde konuştu.

HEDEFLENEN TARİHE YETİŞECEK
Isparta Şehir Hastanesi’nin en hızlı şekilde bitirilmesi için planlarını oluşturduklarına dikkat çeken Ortakcı “Bakanlık tarafından Isparta Şehir Hastanesi projesine Bilkent Hastanesi’nin de müşaviri olan APCO-MEG isimli firma atandı. Amacımız en hızlı ve en güzel şekilde yaparak hastaneyi hizmete açmak. İnşaat hedeflenen tarihe çok rahat yetişecek. Binada deprem izoletörlerimiz var. Isparta birinci derece deprem kuşağında yer aldığı için inşaatta ön görülen binden fazla deprem izolatörlerinin siparişi işin gecikmemesi için önden verildi. İmalatı yapılarak Almanya’dan gelecek. Afken Holding son olarak yılbaşından önce Eskişehir’de yapılacak şehir hastanesinin ihalesini de aldı” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum